Zlata Lea Paulin

27.10.2019

Zlata Lea Paulin

27.10.2019

V nedeljo je v Puconcih potekal 1. odprti turnir za mlajše kadete in kadetinje ter hkrati tudi za člane in članice U-21.

Pri mlajših kadetih se je v glavni del turnirja uvrstil Matija Gorup, ki je v tekmi za med 16 najboljših s 3/2 premagal Iva Franka. Na poti v naslednji krog ga je ustavil Zal Šesek iz NTK Vesna, ki je bil boljši s 3/0. Omeniti velja tudi borbeno igro Mattea Ilića, ki se je v malem finalu prebil do 3. mesta. Pri kadetinjah sta se v finalni del turnirja med 16 najboljših uvrstili Layla Turk in Vita Kocjančič.

Pri članih U-21 se je najbolje odrezal Taj Lavrič, kateremu je uvrstitev med 8 najboljših preprečil Aljaž Frelih, ki je bil boljši s 4/2. Najboljši rezultat za NTK Arrigoni je dosegla Lea Paulin, ki se je brez izgubljenega niza uvrstila v glavni turnir. Po prostem kolu je sledil trojček zelo napetih obračunov, prvi proti Špeli Trelec, ki ga je Lea dobila s 4/2. Sledil je pravi maraton proti Ani Tofant, Lea je po vodstvu s 3/1 v nizih nekoliko popustila in o zmagovalki je odločal sedmi niz. Tokrat je boljšo igro pokazala Lea, ki je v zadnjem nizu nasprotnici prepustila le 7 točk.

V finalu se je srečala s Katarino Stražar, trenutno najboljšo članico v Sloveniji. Lea je začela suvereno in povedla s 3/0 v nizih, vendar Katarina ni vrgla puške v koruzo in rezultat znižala na 3/2. V šestem nizu pa se je Lea ponovno zbrala in po prikazani odlični igri slavila s 4/2. Z osvojeno zlato medaljo je tako prevzela vodstvo na lestvici članic U-21.