Srebrna in bronasta dvojica

08.3.2020

Srebrna in bronasta dvojica

08.3.2020

Na dodatni dan v letu, 29. februar, je bilo na sporedu 29. državno prvenstvo za člane in članice. Naših 5 predstavnikov se je pomerilo v kategoriji posameznikov in v igri dvojic. Domov smo prinesli dve medalji.

Vsi člani in članice so se prebili v finalni del turnirja; Erik Paulin, Matija Novel in Urška Čokelj so brez večjih težav zasedli prvo mesto v svoji skupini. Taj Lavrič je v skupini izgubil z Matevžem Črepnjakom ter tako zasedel 2. mesto. Lea Paulin pa je bila postavljena kot 3. nosilka tekmovanja in ji kvalifikacijskega dela ni bilo potrebno igrati.

Taj je za med 24 najboljših premagal Luko Stražišarja (PPK) 4:3 (9, -9, -4, 3, -4, 9, -8), nato pa za uvrstitev med 16 moral priznati premoč Mitji Horvatu. Erik je v boju za med 16 najboljših premagal Luko Breznika, Matija pa Aljaža Freliha. Zaradi manjšega števila članic so bile Lea in Urška avtomatsko uvrščene v nedeljski del tekmovanja.

V nedeljo se je za medalje borilo 16 najboljših igralcev in finalisti dvojic. Erik se je pomeril z Mitjo Horvatom, Matija je igral z najboljšim igralcem Slovenije, Darkom Jorgičem, Urška pa z vedno neugodno Laro Opeko. Žal so morali vsi trije priznati premoč nasprotnikom. Nekoliko lažjo prvo tekmo je imela Lea proti Staši Matis, nato pa je naletela na Laro Opeko. Po zaostanku s 3:0 je uspela izenačiti tekmo na 3:3, vendar je tokrat imela Opeka nekoliko več sreče in Leo premagala s 4:3.

V igri dvojic so se odlično odrezale naše članice saj so si priborile dve medalji, srebrno in bronasto. Lea in Ano Tofant (Mengeš) sta bili prvi nosilki turnirja. Prebili sta se vse do finala, kjer sta morali priznati premoč Katarini Stražar in Aleksandri Vovk. Urška je igrala s Stašo Matis, priborili sta si bronasto medaljo, v polfinalu sta izgubili proti kasnejšim zmagovalkam turnirja.

Pri članih sta se najbolje uvrstila Erik in Luka Norčič (Kema), v tekmi za med 8 najboljših sta morala v petem nizu priznati premoč Jožku Omerzelu in Urošu Slatinšku 3:2 (-10, -9, 6, 8, 9). Matija in Taj sta se uvrstila med 24 najboljših.

Lei in Eriku je v mešanih dvojicah za las ušla medalja. Premagala sta ju Darko Jorgič in Tamara Pavčnik s 3:2 (-6, 4, -8, 6, 6). Urška in Črt Grm Urbančič sta v tekmi za med 8 najboljših naletela na zmagovalca mešanih dvojic Tilna Cvetka in Nino Zupančič, žal nista uspela ujeti pravega ritma in tekmo izgubila 3:0.