Tesna uvodna poraza

13.3.2021

Tesna uvodna poraza

13.3.2021

Končno se je pričela tudi prvoligaška tekmovalna sezona za člane in članice in sicer z gostovanjem v Ljubljani pri ekipi Kajuh Slovana.

1. SNTL za moške

Kajuh Slovan : Arrigoni 5 : 4

V soboto so naši igralci odigrali tekmo prvega kroga na Kodeljevem. Za borbeno igro velja pohvaliti prav vse igralce, dvoboj je bil do rezultata 4:4 ves čas izenačen. V odločilni deveti tekmi pa je bil boljši od Uroša Žavbija prav Mihael Kocjančič, ki je pred dvema letoma zaradi šolanja v Ljubljani prestopil iz Arrigonija h Kajuhu. Vse tri dvoboje je prepričljivo zmagal odlično razpoloženi Erik Paulin, enega pa povratnik v ekipi, Simon Frank, ki je pokazal, da še zdaleč ni pozabil igrati. V ekipi je manjkal poškodovani Matija Novel, ki bi zagotovo lahko spremenil potek dvoboja v našo korist.

1. SNTL za ženske

Kajuh Slovan : Arrigoni 5 : 3

Tudi članice so igrale proti ekipi Kajuha, ki so jo lani premagale v finalu državnega prvenstva. Toda tokrat je naša ekipa igrala v drugačni postavi. Poznala se je odsotnost Lee Paulin, ki prvo ligo igra letos v Avstriji, posamezno pa še vedno igra za naš klub, kjer tudi redno trenira. Naše igralke so bile zmagi bližje kot pove rezultat. Kot vedno je tudi tokrat odlično odigrala Jana Ludvik ki ji je pri stanju dvoboja 3 : 4 res malo zmanjkalo, da bi izenačila izid na 4 : 4. Tako je Jana zmagala dve tekmi eno pa je prispevala Manca Paljk, ki je pokazala, da se razvija v zelo dobro igralko. Ugodno nas je z dobro igro presenetila tudi Kim Fink, ki je igrala iz tekme v tekmo boljše in res nam je žal, da je tako malo manjkalo, da bi prišlo do devete odločilne tekme. V ekipi bi morala biti še Katrina Sterchi, ki pa je v sredo žal zbolela.

Tudi naše igralke velja pohvaliti za borbeno in dobro igro. Kot klub pa smo še posebej ponosni, da smo vzgojili veliko dobrih prvoligaških igralk, ki so pripravljene pomagat ekipi, ko je to najbolj potrebno, kar je nedvomno ena lepših značilnosti našega kluba.