Paulinova in Novel ponovno na stopničkah v mladinski kategoriji

03.3.2020

Paulinova in Novel ponovno na stopničkah v mladinski kategoriji

03.3.2020

Minuli teden je bil pester za naše predstavnike kluba. V sredo so prvoligaši gostili NTK Fužinar, v soboto pa so odigrali v gosteh. Na Rakeku pa je v nedeljo potekal 3. odprti turnir za mladince in mladinke.

3. OT za mladince in mladinke

Ponovno sta na turnirju blestela Lea Paulin in Matija Novel. Lea je cel turnir odigrala suvereno, nanizala zmago za zmago in gladko prišla do finala. V finalu se je pomerila z drugo igralko na mladinski lestvici Tjašo Novak in jo gladko premagala s 3:0. Prav vzporedno z Leo je Matija Novel nanizal zmago za zmago in prav tako se je v finalu srečal z drugim igralcem na mladinski jakostni lestvici Žigo Žigonom iz NTK Fužinar. Žal pa scenarij ni bil enak kot pri Lei Paulin. Matija žal ni nadaljeval odlične igre in je moral priznati premoč Žigonu s 3:0.

V štirih dnevih dvojni ligaški spored

Članice in člani NTK Arrigonija so prejšni teden v kar štirih dnevih imeli na sporedu po dve ligaški tekmi. V sredo so se tako člani kot članice v Izoli pomerili z ekipama iz NTK Fužinarja. Članice so nasprotnice premagale s 5:1. Po dve zmagi sta prispevali Lea Paulin in Jana Ludvik, eno pa Urška Čokelj. Člani NTK Arigonija pa so po dolgotrajni borbi morali priznati premoč favoriziranim članom iz NTK Fužinar. Tekma je bila zelo napeta saj po dveh zmagah Paulina in Novela je bil do zadnje odločilne tekme rezultat 4:4. Zadnjo tekmo je odigral Taj Lavrič in po napetem izmenjavanju žogice je ta dvoboj pripeljal do rezultata 2/2 in končnega niza. V tem žal Lavrič ni uspel odigrati tako, da bil zmaga ostala doma.

V soboto je bil na sporedu redni del lige v gosteh. Članice so se odpravile na vroče gostovanje proti vedno neugodnim igralkam NTK Vesne. V nasprotni ekipi je vajeti tekme držala v rokah Ivana Zera, saj je premagala vse tri naše igralke. Vendar so naše odlično odigrale proti ostalim (Trelec in Supanič) in jih tako premagale s 5:3. Člani pa so se pomerili proti ekipi Novega Mesta. Športno društvo SU kot novinci v prvi SNTL so na tekmo prišli pripravljeni. S prvim igralcem lige Urošem Slatinškom, ki v letošnjem ligaškem tekmovanju še ni izgubil dvoboja, so bili naši igralci brez možnosti. V dvoboju je Erik Paulin zmagal dvakrat in Matija Novel enkrat kar pa ni zadostovalo za končno zmago. Rezultat tekme je bil 5:3 za Novomeščane.

Članice ostajajo tako še vedno prve na prvenstveni lestvici. Člani pa zasedajo osmo mesto, ki zagotavlja še vedno obstanek v prvi slovenski namiznoteniški ligi.