Članice ostajajo prve, člani v boju za obstanek

09.2.2020

Članice ostajajo prve, člani v boju za obstanek

09.2.2020

Na Prešernov praznik so naši prvoligaši igrali v prestolnici, članice proti NTD Kajuh - Slovanu, člani pa proti ekipi NTS Mengeš 1. V nedeljo je v Ljubljani potekal 41. Jakhlov memorial na katerem je nastopilo več kot 160 igralcev.

Dve pomembni zmagi

V 13. krogu so se naše prvakinje na Kodeljevem pomerile proti trenutno četrto uvrščeni ekipi. Naletele so na dobro razpoloženo Laro Opeko, katera je vse tri naše članice premagala s 3:1, vendar njene zmage niso zadostovale za zmago domačink. Tekma je bila izenačena do 2:2, v nadaljevanju so sledile zmage Lee Paulin proti Enyi Moltari s 3:0 in Urške Čokelj proti Tjaši Novak s 3:0. Izkušena Jana Ludvik je zaključila dvoboj z zmago nad Tjašo Novak s 3:1.

Po pet urnem maratonskem boju so si člani priigrali prvo zmago v 1.SNTL. V prvem krogu so povedli z 2:1, vendar je kasneje sledil preobrat v prid domačinom. Po vodstvu Mengšanov 4:3, je Matija Novel po trdem boju premagal Andraža Avblja s 3:2. V odločilni tekmi je bil Taj Lavrič s 3:1 boljši od Aljaža Goltnika. Po dve zmagi nad Andražem Avbljem in Aljažem Goltnikom je prispeval prvi igralec ekipe, Erik Paulin. Fantje so si z zmago priborili možnost za obstanek v ligi.

Jakhlov memorial

Na Jakhlovem turnirju so se pomerili igralci v štirih starostnih kategorijah; najmlajši kadeti, mlajši kadeti, kadeti in mladinci. Klub je zastopalo kar 8 mlajših igralcev. Najbližje stopničkam sta bila Vita Kocjančič in Tomi Pugliese Štuva, oba sta v četrtfinalu morala priznati premoč zmagovalcem turnirja.

Pri najmlajših kadetih U10 je nastopal Luka Čačič Blažek, v skupini je osvojil 1. mesto, nato pa v tekmi za med 8 najboljših izgubil proti Miščević Aleksandru s 3:1.

V kategoriji mlajših kadetov in kadetinj U12 smo imeli tri tekmovalce. S tremi zmagami v kvalifikacijah se je v finalno skupino prebila Vita Kocjančič. Po hudem boju je s 3:2 izgubila z kasnejšo zmagovalko turnirja, Lešnjak Katarino. Tretje mesto v skupini sta osvojila Ilić Mateo in Erin Uković. Tokrat sta se trud in želja poplačali Erin Uković, saj je dosegla prvo zmago.

V kategoriji U15 so nastopili štirje kadeti. Vsem kadetom se je uspelo prebiti v finalni del tekmovanja. Svoj prvi nastop izven regijskega tekmovanja je z odliko opravil Pavkovič Mihajlo. Najdlje je prišel Tomi Pugliese Štuva, kjer je v boju za med 4 najboljše izgubil z zmagovalcem turnirja Miho Podobnikom. Med 24 najboljših se je uvrstil Alain Zboržil, med 16 pa Ivančič Tine in Pavkovič Mihajlo.