Vodilna na treh jakostnih lestvicah

10.11.2019

Vodilna na treh jakostnih lestvicah

10.11.2019

V nedeljo je na Muti potekal 2. odprti turnir za člane in članice. Pri članih ni bilo večjih presenečenj, pri članicah pa je nekoliko presenetila odlično razpoložena Nina Zupančič iz NTK Logatec.

Pri članih je uvrstitev na glavni turnir uspela Taju Lavriču, ki je v skupini premagal prvo-postavljenega Roka Trtnika, zelo na tesno pa izgubil proti Žigi Kristjanu Žigonu in se tako z 2. mestom v skupini uvrstil na glavni turnir. V prvem krogu je potem naletel na izkušenega Danila Piljaka iz NTK Muta, ki je Taja premagal s 4/0.

Pri puncah je bila Lee Paulin, kot nosilka neposredno uvrščena na glavni turnir, Urška Čokelj pa se je za uvrstitev morala pomeriti v kvalifikacijah. Žal je imela nekaj nesreče z žrebom, v skupini je naletela na eno boljših članic v Sloveniji, Ivano Zero iz NTK Vesna. Z dvema zmagama in porazom 0/3 proti Zeri je Urška osvojila drugo mesto in se uvrstila med 16 najboljših. V prvem krogu glavnega turnirja ji je nasproti stala 3. nosilka Ana Tofant, ki ni dovolila presenečenja in slavila s 4/0. Lea je bila prvo kolo prosta v drugem pa je s 4/1 premagala Tamara Pavčnik. Za uvrstitev v finale je suvereno s 4/0 slavila nad Laro Opeko in se ji tako oddolžila za nedavni poraz v ligi. Na drugi strani se je do finala nekoliko presenetljivo prebila Nina Zupančič, ki je kar po vrsti izločala vse nosilke, v 2. krogu Katarino Stražar in v polfinalu Ano Tofant. Finale je postregel z dolgim in napetim dvobojem, prvi niz je pripadal Zupančičevi, drugi in tretji pa je pobudo prevzela Lea. Pri vodstvu z 2/1 pa je Lea popustila in naslednji trije nizi so bili popolnoma v znamenju odlično razpoložene Zupančičeve, ki je bila tokrat enostavno previsoka ovira.

Lea je tako osvojila srebrno medaljo in s tem dovolj točk, da je prevzela 1. mesto na članski lestvici. To pomeni, da trenutno kraljuje na vrhu članske, članske U-21 in mladinske lestvice, kar je vsekakor pohvale vreden uspeh in odraz trdega dela.