Tri nova odličja za NTK Arrigoni

03.2.2020

Tri nova odličja za NTK Arrigoni

03.2.2020

V soboto so se naši prvoligaši odpravili v Puconce, kjer so članice odigrale 12. krog., člani pa 3. krog 1. SNTL, v nedeljo pa je v Novem mestu potekal 2. OT za mlajše kadete in mlajše člane.

Sobota 1. SNTL

Punce so v manj kot eni uri odpravile mlade igralke iz NTK Keme. Domačinkam niso prepustile niti niza ter tako končale dvoboj z rezultatom 5:0. Eno zmago je priborila Urška, po dve zmagi sta prispevali še Jana in Lea. Punce tako zasedajo vodilno mesto v 1. SNTL.

Pri fantih je bil rezultat obraten. Kljub na videz gladkemu porazu, so se naši fantje borili 2 uri. V prvem kolu sta Matija Novel in Erik Paulin izgubila tekmo s 3:2, Taj Lavrič pa s 3:1. V drugem kolu je do edine zmage naših s 3:1 le prišel Erik, proti Luki Norčiču. Fantje so tako, kljub izkazani borbenosti izgubili s 5:1.

Naslednjo kolo ekipi ponovno igrata v gosteh; punce proti 4. uvrščenim igralkam NTD Kajuh-Slovana, fantje pa proti ekipi NTS Mengeš I.

2. OT za mlajše kadete in mlajše člane

V nedeljo sta se najboljše odrezala naša mlada reprezentanta Lea Paulin in Matija Novel. Lea je v svojem slogu z odliko odigrala celoten turnir. Do polfinala ni izgubila niti niza, kjer je premagala neugodno Tjašo Novak s 4:2 in z istim rezultatom v finalu premagala še Ano Tofant. Matija je moral dvakrat priznati premoč Luki Brezniku, zmagovalcu turnirja. V skupinskem delu, ga je premagal s 3:2, v finalu pa 4:3.

Pri mlajših kadetih se je edino Matiji Gorupu uspelo prebiti v finalni del turnirja, kjer ga je v boju za med 8 najboljših s 3:1 premagal Zal Šesek. Luka Čačić Blažek je z eno zmago v skupini tekmovanje nadaljeval v tolažilnem delu tekmovanja, kjer je prišel med 8 najboljših.

Žal se nobena od mlajših kadetinj ni uspela prebiti v finalni del turnirja. Layla Turk je v malem finalu odigrala nekoliko bolje in zaključila na 2. mestu. Erin Ukovič je za las ušla zmaga nad Laro Šedivi, tekmovanje je zaključila med 16 najboljših v malem finalu.