Ponovno na stopničkah

03.11.2019

Ponovno na stopničkah

03.11.2019

Tudi po petem krogu 1. SNTL za ženske ni prišlo do spremembe, na vrhu prvenstvene lestvice ostaja Arrigoni, ki je s 5:1 slavil na Ravnah na Koroškem. V nedeljo, 3. novembra, je v Logatcu potekal 2. odprti turnir za mladinke in mladince. NTK Arrigoni je ponovno posegel po medalji, tokrat srebrni.

Neporažene igralke Arrigonija so dvoboj začele s porazom Urške Čokelj proti Lei Kadiš. Urška je prvi niz dobila z 12/10 nato pa je nasprotnica dobila vse tri nadaljnje nize. Nadaljevanje tekme je bilo popolnoma v znamenju naših punc. Jana Ludvik je s 3/0 premagala Nušo Kadiš, Lea Paulin pa prav tako s 3/0 Polono Horvat. V drugem krogu tekme so naše punce samo še potrdile premoč in vse tri svoje nasprotnice premagale in tako zaključile tekmo z rezultatom 5/1. Naslednji krog bo odigran 17.11. v Izoli proti četrtouvrščenim igralkam iz NTK Vesna.

2. OT za mladinke in mladince

Pri mladincih se je v glavni turnir uspelo uvrstitit le Urošu Žavbiju. V skupini je zasedel 2. mesto, od njega je bil boljši samo Nino Šegula. Na poti v osmino finala je moral Uroš priznati premoč Juretu Smodišu iz Keme. Kljub temu, da je Uroš povedel z 2/0 je Smodišu uspel preobrat na 2/2. Tekma je bila napeta do zadnje točke, saj je se peti niz končal z rezultatom 17/15. Nasprotnik je tokrat pokazal več zbranosti v ključnih trenutkih za Uroša pa je to dodatna izkušnja za prihodnje turnirje. Ostali predstavniki Arrigonija so turnir končali v svoji kvalifikacijski skupini.

Lea Paulin pri mladinkah v svoji skupini ni imela nobenih težav in brez izgubljenega niza osvojila 1.mesto. Manca Paljk je v skupini naletela na zadnje čase odlično Enyo Moltaro in kljub borbenosti morala sprejeti poraz s 3/2. Tako je osvojila 2. mesto v skupini, kar je pomenilo slabše izhodišče na glavnem delu turnirja. Že v prvem krogu je naletela na Nušo Kadiš iz NTK Fužinar Inter Diskont, ki je bila boljša s 3/0. Lea je že v naslednjem krogu maščevala Mancin poraz in Kadiševo premagala s 3/1. Za uvrstitev na stopničke je bila z istim rezultatom boljša tudi od Blažke Harkai iz NTK Kema. V polfinalu jo je čakala Tara Kobetič, ki na backhandu uporablja zelo neugodne “bunke”. Lea je povedla z 2/1, vendar se Kobetič ni vdala in rezultat izenačila na 2/2. V petem nizu pa je Lea zaigrala superiorno in si s 3/2 prislužila mesto v finalu.

Nasproti mize v finalu jo je čakala Tjaša Novak iz NTK Kajuh Slovan, ki je do finala izgubila zgolj en sam niz. Prvi niz je dobila Lea, potem pa sta sledila dva zaporedna Novakove. Ob koncu četrtega niza se je Lea zbrala in tako izborila odločilni niz. Žal je bila tokrat Novakova bolj razpoložena in zadnji niz dobila z 11/9. Lea se je tako morala zadovoljiti s srebrno medaljo, kljub temu pa ostaja vodilna na mladinski lestvici. Že konec novembra mladinke in mladince čaka 1.TOP turnir, kjer se pomeri samo 24 najboljših iz jakostne lestvice.