Novi naslov za Arrigoni

17.9.2019

Novi naslov za Arrigoni

17.9.2019

V soboto je v dvorani Tabor v Mariboru potekalo pokalno tekmovanje RS za člane in članice. NTK Arrigoni se je tekmovanja udeležil samo z žensko ekipo, saj se zaradi poškodbe Matije Novela fantje tekmovanja niso mogli udeležiti v polni postavi. Zanimivost pokalnega tekmovanja je, da nosilcev ni, tekme pa potekajo na direktno izpadanje. Aktualne državne prvakinje v postavi Lea Paulin, Jana Ludvik in Urška Čokelj so bile prve favoritinje za zmago.

V prvem krogu so bila dekleta prosta, v drugem pa so se pomerila z NTK Letrika iz Vrtojbe. Lea je s 3/0 premagala Laro Kompara, Jana s 3/0 Tino Mozetič, Urška pa z istim rezultatom Evo Cerkvenič. Ker se pokalno tekmovanje igra na 3 zmage so dekleta slavile s 3/0. V polfinalu jih je čakala vedno neugodna NTK Vesna iz Zaloga. V uvodni tekmi je Špela Trelec nekoliko presenetljivo s 3/2 premagala Leo in svoji ekipi prinesla vodstvo. Sledila je gladka zmaga Jane nad Ivano Zero ter pravi maraton med Urško in Tjašo Supanič. V odločilnem nizu je bila bolj zbrana Urška in Arrigoni je povedel z 2/1. Sledilo je izenačenje, v četrti tekmi je bila Zera s 3/1 boljša od Lee in o zmagovalcu je odločala tekma med Jano in Trelec. V ključnih trenutkih je boljšo igro pokazala izkušenejša Jana in slavila s 3/2.

Finale je postregel s ponovitvijo dvoboja za državni naslov, saj je puncam nasproti stala NTK Ljubljana. Jana je bila v prvi tekmi s 3/1 boljša od Tamare Pavčnik, Lea pa je premagala prvo igralko Zalo Veronik. Urški je v tretjem dvoboju zmanjkalo nekaj sreče, v odločilnem nizu je bila Nika Veronik boljša z 11/6. Piko na i je na koncu postavila Jana z gladko zmago nad Zalo Veronik. 3x naslovu državnih prvakinj so tako punce dodale še pokalni naslov.