Novel upravičil vlogo favorita

01.12.2019

Novel upravičil vlogo favorita

01.12.2019

Puconci so minulo soboto gostili 1.TOP turnir sezone za mladince in mladinke. Najboljše se je odrezal Matija Novel, ki je med mladinci osvojil 1.mesto. V nedeljo so se kadeti v množičnem številu udeležili primorskega prvenstva v Novi Gorici.

Ob odsotnosti prve nosilke turnirja Lee Paulin zaradi poškodbe je prvo mesto osvojila Tara Kobetič iz Mengša. V prvi jakostni skupini je za NTK Arrigoni zaigrala Manca Paljk, ki je vseh 7 tekem izgubila. Zelo blizu zmage je bila proti Ini Unger, Blažki Harkai in Sari Tokić, vendar so bile vse tri v odločilnem petem nizu boljše.

Pri mladincih je v najmočnejši skupini odlično odigral Matija, boljši je bil prav od vseh svojih nasprotnikov in tako suvereno osvojil prvo mesto. Še največ preglavic sta mu delala Žiga Kristjan Žigon iz Fužinarja in Aljaž Goltnik iz Mengša, vendar je bil Matija v ključnih trenutkih bolj zbran in v petem nizu strl odpor obeh nasprotnikov. Pravico do nastopa je imel tudi Uroš Žavbi, vendar se je turnirju odpovedal zaradi osebnih razlogov.

Primorsko prvenstvo za kadetinje in kadete

Na primorskem prvenstvu za kadetinje in kadete, ki se je odvijalo v dvorani kotalkališča v Novi Gorici minulo nedeljo, je NTK Arrigoni imel kar deset člansko zasedbo. Najuspešnejši med igralci Arrigonija je bil Tomi Pugliese Štuva, ki je izgubil v izenačenem finalnem obračunu proti Aleksu Ušaju iz NTK Letrike. Tomi je poleg pokala za osvojeno drugo mesto, domov prinesel še medalji za drugo mesto v igri dvojic in tretje mesto v mešanih dvojicah, kjer je igral skupaj z Laylo Turk. Layla je bila najuspešnejša med igralkami Arrigonija, saj je tako kot Tomi tudi ona osvojila tri odličja. Že omenjenemu tretjemu mestu je dodala še tretje mesto posamezno in drugo mesto v igri dvojic z Vito Kocjančič.

Treh odličji se je veselil še en igralec Arrigonija Alain Zboržil, ki je dvojice igral skupaj s Tomijem. Bil je še tretji posamezno in v mešanih dvojicah skupaj z Vito Kocjančič, ki se je tako domov vrnila z dvemi odličji.

Vse skupaj so igralci NTK Arrigonija osvojili kar deset odličji, še posebej pa so se izkazali v igri dvojic in mešanih dvojic. Tako so se v Izolo z osvojenimi medaljami vrnili pari Tine Ivančič in Matija Gorup, Mateo Ilić in Luka Čačič Blažek, ter Erin Ukovič, ki je igrala v paru skupaj s Pavlo Vezjak iz NTK Letrike. Z rezultati smo lahko zelo zadovoljni, saj so odraz trdega in marljivega dela v zadnjem obdobju.