Nova ligaška zmaga

24.11.2019

Nova ligaška zmaga

24.11.2019

V soboto so se punce NTK Arrigoni v 8.krogu 1.SNTL pomerile z ekipo NTK Jesenice. Tokrat je ligaške izkušnje nabirala tudi Minea Ljuca.

Ker so bile Izolanke v dvoboju izrazite favoritinje se je vodja ekipe Saš Lasan odločil, da priložnost za igro ponudi mladi Minei Ljuca, ki se je po daljšem premoru vrnila v ekipo in bo letos zaigrala tudi na mladinskem ekipnem prvenstvu. Trenutno drugo-uvrščena ekipa Arrigonija ni dovolila presenečenj, Lea Paulin je zmagala trikrat, Jana Ludvik pa dvakrat. Minea je svoji dve tekmi izgubila, vendar je pokazala borbeno igro in z glasnim navijanjem spodbujala celotno ekipo. 7.decembra punce v gosteh čaka dvoboj z ŽNTK Ljubljana, ki so tudi letos njihove glavne tekmice v boju za naslov.

1.TOP turnir za kadete in kadetinje

V nedeljo je v Ljutomerju potekal 1.TOP turnir za kadete in kadetinje. Pri TOP turnirju ima pravico nastopa samo 24 najboljših igralcev iz jakostne lestvice, ki so razdeljeni v 3 jakostne skupine. Znotraj skupine se vsak igralec pomeri z vsakim (7 tekem), kar je odlična priložnost za nabiranje tekmovalnih izkušenj. Tomi Pugliese Štuva je igral v 2. jakostni skupini, kjer je osvojil končno 3. mesto. Izgubil je le dve tekmi, proti Luki Jokiću iz Mengša in Andražu Zupančiču iz ŠD SU.

3. turnir primorske regije

V nedeljo, 17.11. je dvorana Arrigonija gostila še tretji letošnji turnir primorske regije v namiznem tenisu. V deževnem dnevu se je 32 igralcev in igralk pomerilo med seboj v treh kakovostnih skupinah. Med najboljšimi je ponovno slavil, na letošnjih turnirjih do sedaj še nepremagani domačin, Erik Paulin. Takoj za njim sta se uvrstila Kristian Ludvik in Matej Germek. Pohvaliti gre našega kadeta Tomija Pugliese Štuvo, ki je uspel kar s 3:1 premagati zanj do sedaj nepremagljivega Aleksa Ušaja iz NTK Letrike.

Druga skupina je nudila obilo zanimivih tekem, na koncu pa je zmagal Igor Novel, ki je mladim igralcem pokazal, da so igralne izkušnje zelo pomembne. Sledila sta mu Lan Koglot iz NTK Gorice in domačin Tine Ivančič. V skupini začetnikov, ki je bila tokrat najštevilčnejša, je zmagal Klemen Godnič iz NTK Gorice, pred domačinom Mihajlom Paukovičem in Majem Korsičem, prav tako iz NTK Gorice.

Tudi tokratni turnir je postregel s številnimi napetimi tekmami, zato z veseljem pričakujemo še zadnjega v letošnjem letu, ki bo v nedeljo, 22.12. v božično-novoletnem vzdušju.