Na 1. OT za kadete Tomi med 8 najboljših

28.9.2019

Na 1. OT za kadete Tomi med 8 najboljših

28.9.2019

To nedeljo se je v Ljubljani pod organizacijo NTD Kajuh Slovan odvil prvi odprti turnir za kadete in kadetinje. Mladi igralci in igralke NTK Arrigoni so se ga udeležili v množičnem številu.

Najbolje se je odrezal naš najboljši kadet, Tomi Pugliese Štuva, ki mu je pot do medalje prekrižal kasnejši zmagovalec turnirja Miha Podobnik. V kvalifikacijskem delu je v skupini zasedel prvo mesto. V dvoboju za uvrstitev v četrtfinale je Tomi po zaostanku 0/2 v setih naredil preobrat in zmagal tesno tekmo proti razigranemu Andražu Zupančiču 3/2 (-10,-6,10,11,12). Naslednje kolo je Tomi začel obetavno ter zmagal prvi set, nato pa je moral priznati premoč Podobniku.

V glavni žreb se je uspelo prebiti skoraj vsem kadetom kluba. Med 32 najboljših se je uvrstil Alain Žboržil, med 64 pa sta se uvrstila Matija Gorup in Tine Ivančič. Mateo Ilić, ki je še vedno mlajši kadet je prikazal dobro igro, vendar se mu ni uspelo prebiti iz skupine.

Nove izkušnje sta nabirali naši mlajši kadetinji Vita Kocjančič in Layla Turk. Dobro igro je tokrat pokazala Vita, ki se ji je uspelo prebiti v glavni žreb. Z dvema zmagama v kvalifikacijskem delu je zasedla 2. mesto v skupini. Za preboj med 16 najboljših je Vita izgubila 0/3 proti štiri leta starejši Evi Dominik. Layla je ravno tako poskusila odigrati čim bolj enakovredno starejšim igralkam, vendar se ji ni uspel prebiti v glavni del turnirja.

Vsekakor za naše mlade igralce uspešen in poučen turnir.