Mladinke in mladinci suvereno na finalni turnir

10.12.2018

Mladinke in mladinci suvereno na finalni turnir

10.12.2018

V nedeljo sta se mladinski ekipi Arrigonija udeležili kvalifikacij za ekipno državno prvenstvo v Vrtojbi.

Fantje so se pomerili z NTK Tempo, NTK Letrika in NTK Gorica. V vseh treh dvobojih skupaj so izgubili le eno tekmo in prepričljivo zasedli prvo mesto v skupini. Za ekipo so nastopali Matija Novel, Taj Lavrič in Mihael Kocjančič.

Punce so nastopile v postavi Lea Paulin, Minea Ljuca in Manca Paljk. Prvi dve tekmi proti NTK Preserje in NTK Letrika so naše dobile gladko 5/0. V tretji tekmi so se pomerile z NTK Krka; Minea Ljuca je prvo tekmo proti Živi Staniša izgubila, vendar je sledil niz petih zaporednih zmag in naše so slavile 5/1. V zadnjem krogu so se punce srečale z NTS Mengeš I, katere so bile prav tako še neporažene. Sestre Kobetič so odločno začele dvoboj, Nika je premagala Mineo in Mengeš je povedel z 1/0. Lea je suvereno dobila vse tri svoje dvoboje, piko na i pa je postavila Manca z dvema zmagama; v deveti odločilni tekmi je s 3/2 premagala Niko in tako postavila končni rezultat 5/4 za NTK Arrigoni.

Finalni turnir mladinskega ekipnega državnega prvenstva bo potekal 12. in 13. januarja v Ravnah na Koroškem. Ne pozabimo, da fantje branijo lanski naslov državnih prvakov 🏆