Mladinke brez poraza do naslova državnih prvakinj

19.1.2020

Mladinke brez poraza do naslova državnih prvakinj

19.1.2020

Tretji vikend v januarju je športna dvorana Livade gostila ekipno državno prvenstvo Republike Slovenije za mladinke in mladince. NTK Arrigoni sta zastopali tako moška, kot ženska ekipa, ki sta si nastop zagotovili s prvim mestom na enem izmed kvalifikacijskih turnirjev.

V soboto so potekali dvoboji v predtekmovalnih skupinah. Fantje so v prvi tekmi proti NTK Savinja žal zapravili odlično priložnost za zmago, ki bi jih ponesla tudi v boj za morebitno medaljo. Tri zmage Matije Novela in ena Uroša Žavbija žal niso bile dovolj. Najbolj boleč je bil poraz Uroša proti Oskarju Roscu, saj je Uroš že vodil z 2/1 v nizih, vendar je bil nasprotnik v ključnih trenutkih enostavno bolj zbran. V odločilni tekmi je Tomi Pugliese Štuva pokazal dobro igro, vendar je bil Matic Čopar s 3/1 v nizih močnejši. Sledila je gladka zmaga nad NTK B2, Matija je dosegel trojček zmag, Uroš in Tomi pa vsak po eno. V tretji tekmi so se naši fantje pomerili z NTK Fužinar Interdiskont, ki je imel že dve zmagi. Matija je z odlično igro premagal vse 3 nasprotnike, vendar sta bila Uroš in Tomi tokrat nemočna.

S 3. mestom v skupini so se tako fantje uvrstili v nedeljske dvoboje za 5. - 8. mesto. Žal jim je motivacija precej padla, najprej so tesno s 4/5 izgubili z NTK Logatec, v zadnji tekmi pa s 3/5 klonili še proti NTK Kema. Tako so z eno zmago osvojili končno 7. mesto v državi, omeniti pa velja tudi, da je Matija zmagal prav vse svoje dvoboje.

Punce so se v predtekmovalni skupini odrezale več kot odlično. Z enakim rezultatom, 5/2, so po vrsti premagale ekipe NTK Savinja, NTK Letrika in NTS Mengeš. Tukaj velja omeniti predvsem suvereni zmagi Mineje Ljuca nad Saro Tokič iz NTK Letrika in Taro Kobetič iz NTS Mengeš. Svoje sta dodali še Lea Paulin, ki je tekmovanje končala brez poraza ter Manca Paljk. S 1. mestom v predtekmovalni skupini so si tako punce izborile boj za medalje.

V nedeljo so jim v prvi tekmi nasproti stale igralke NTD Kajuh Slovan. Po prvih dveh kolih je rezultat 3/3 nakazoval na izredno napet zaključek tekme. V tretjem kolu pa so naše igralke preklopile v višjo prestavo, Lea je s 3/1 premagala Tjašo Novak, Manca pa z istim rezultatom Enyo Moltaro. Zmaga je pomenila boj za zlato medaljo, zadnjo tekmo so punce odigrale proti ekipi NTK Fužinar Interdiskont. Edino zmago je nasprotnicam prepustila Minea proti Nuši Kadiš, ostale dvoboje pa so punce dobile s skupno zgolj enim izgubljenim nizom. S sedmimi zmagami brez poraza so tako osvojile naslov državnih ekipnih prvakinj v mladinski konkurenci.

Puncam iz srca čestitamo in upamo, da bo ta uspeh še dodatna motivacija na nadaljno vrhunsko delo v klubu.