Mihaelu oba letošnja TOP-a

19.5.2019

Mihaelu oba letošnja TOP-a

19.5.2019

V nedeljo se je v osnovni šoli Prebold odvijal 2. TOP za kadete in kadetinje. Tokrat so barve NTK Arrigoni zastopali Mihael Kocjančič, Uroš Žavbi in Tomi Pugliese Štuva. Na TOP turnirju so igralci razdeljeni v 3 jakostne skupine po 8 in igrajo po sistemu vsak z vsakim.

V 3. skupini je Tomi z zmagami nad Andražem Zupančičem, Alinom Lesnikom in Janom Kromarjem osvojil končno 5. mesto. Zelo blizu zmage je bil tudi proti Domenu Hohnjecu, ki je na koncu slavil s 3/2 in osvojil srebrno medaljo.

Uroš je zaigral v 2. jakostni skupini in z dvema zmagama osvojil končno 6. mesto. Tudi njemu je do tretje zmage zmanjkalo nekaj sreče, saj je s Petrom Zlodejem tesno izgubil s 3/2.

V najmočnejši skupini je ponovno zaigral Mihael, ki je osvojil že 1. TOP turnir te sezone. Po suverenih šestih zmagah je moral v zadnji tekmi Mihael priznati premoč večnemu tekmecu Aljažu Goltniku, ki je slavil s 3/1. Kljub porazu je Mihael na koncu osvojil prvo mesto, saj je imel Goltnik poraz več. Kadete tako v tej sezoni čaka samo še zadnji turnir; Masters, kjer se bo pomerilo 16 najboljših v Sloveniji v vsaki kategoriji.