Mihael Kocjančič z dvojnim odličjem iz državnega prvenstva za kadete

08.4.2019

Mihael Kocjančič z dvojnim odličjem iz državnega prvenstva za kadete

08.4.2019

Ta vikend se je pod okriljem NTS Mengeš v dvorani v Komendi odvilo državno prvenstvo za kadete in kadetinje. Odlično se je odrezal naš prvi kadet Mihael Kocjančič. Domov je prinesel kar dve odličji in sicer drugo mesto v dvojicah in tretje mesto v posamični kategoriji.

V posamični konkurenci je suvereno odigral prav vse dvoboje. Do četrtfinala turnirja je prepričljivo premagoval tekmece s 3/0, v četrtfinalu kjer se je dvoboj odigral na 4 zmagovite sete je Janu Lipičniku (Kema) prepustil dva niza in tako dvoboj dobil s 4/2. V polfinalu pa je naletel na dobro razigranega Jokiča (NTS Mengeš). Jokić je že vodil s 3:1 v nizih, a se Mihael ni predal, v odločilnem sedmem nizu pa je bil Mengšan bolj zbran ter na koncu zmagal s 4:3 (6, 4, -6, 7, -8, -7, 8). Z malo več športne sreče bi Mihael lahko odigral tudi v velikem finalu.

V velikem finalu pa je Kocjančič nastopil v kategoriji dvojic. S soigralcem Ninotom Šegula (Kema) sta se prepričljivo uvrstila v finale. V finalu sta igrala proti Juretu Smodišu in Janu Lipiču (Kema). Točka na točko, set na set, in tako se je dvoboj moral odločiti v zadnejm odločilnem nizu. Žal je bilo malo več zbranosti pri tekmecih in tako se je Mihael s soigralcem zadovoljiti z drugim mestom. Tekmo sta izgubila s 3/2.

Vsekakor odličen rezultat Mihaela, ki je tako na skupni lestvici kadetov na tretjem mestu.