Mednarodni turnir za Pokal Krasa

29.8.2019

Mednarodni turnir za Pokal Krasa

29.8.2019

Kot vsako leto se je pretekli vikend NTK Arrigoni že tradicionalno udeležil mednarodnega turnirja za Pokal Krasa. Že 35. izvedbo turnirja smo se odločili izkoristiti kot pripravljalni turnir za bližajočo sezono.

Sistem tekmovanja je zelo zanimiv, saj v ekipnem delu igrajo mešane ekipe, torej je vsaka sestavljena iz najmanj ene punce in enega fanta. Tega iz tekmovanj na državnem nivoju vsekakor nismo vajeni, kar naredi turnir še toliko bolj zanimiv. Turnirja so se udeležile ekipe iz kar 6-ih držav; Slovenije, Italije, Hrvaške, Slovaške, Bosne in Hercegovine ter Malte. NTK Arrigoni je zastopala mlada ekipa v postavi Manca Paljk, Uroš Žavbi in Tomi Pugliese Štuva, ki je na koncu zasedla 6. mesto. V skupini so z rezultatom 4/1 izgubili s Slovaško ekipo Ružomberok in domačo ekipo Krasa. Zmaga s 5/0 proti ekipi Duge Rese iz Hrvaške jim je tako prinesla 3. mesto v skupini in možnost uvrstitve od 5. do 8. mesta. Proti ekipi iz Malte je Manci v uvodni tekmi zmanjkalo nekaj sreče, tesno je izgubila s 3/2. Eno zmago je prispeval Tomi, drugo pa Manca v zadnji tekmi, kar pa žal ni bilo dovolj za zmago, Malta je slavila z 3/2. V zadnji tekmi so naši zaigrali odločneje, brez večjih težav so s 4/1 premagali ekipo NTK B2 iz Kranja in tako dosegli končno 6. mesto.

Tekmovanje posameznikov je prav tako potekalo v skupni mešani konkurenci. Manca in Uroš sta v svojih skupinah zasedla 2. mesto, Tomi pa 3. Prvi dve mesti v skupini sta vodili v finalni del turnirja, kjer je Uroš za med 8 moral priznati premoč Pejič Dariu, ki je na koncu zasedel 3. mesto. Gašparik Jakub je bil tako v ekipnem, kot posameznem delu za Manco previsoka ovira in tudi ona je obstala med 16 najboljših. Tomi je v tolažilnem delu turnirja v 2. krogu izgubil proti Kne Davidu s 3/0. Ekipa Arrigonija je tako odigrala veliko zanimivih tekem in pridobila nove izkušnje, ki nam bodo v novi sezoni vsekakor prišle prav.