Lea Paulin bronasta

22.9.2019

Lea Paulin bronasta

22.9.2019

V nedeljo je v Logatcu potekal prvi odprti turnir Republike Slovenije za člane in članice. Ob odsotnosti prvih nosilcev v obeh kategorijah se je krog potencialnih zmagovalcev krepko razširil.

V ženski konkurenci se je najbolje odrezala Lea Paulin, ki je bila na koncu tretja. V polfinalni tekmi je po hudem boju morala priznati premoč tokrat odlično pripravljeni Tamari Pavčnik. Po zaostanku 0/3 v nizih je Lea sicer zaigrala bolje in zaostanek uspela znižati na 2/3, vendar je bila Pavčnikova v 6. nizu enostavno premočna. Svojo formo je potrdila tudi v finalu z zmago nad člansko reprezentantko Aleksandro Vovk.

Nekaj nesreče pri žrebu je imela Urška Čokelj, ki je na, tokrat nepremagljivo, Pavčnikovo naletela že v skupni. Po osvojenem 2. mestu, ji je v prvem krogu glavnega žreba nasproti stala Aleksandra Vovk, ki je dvoboj dobila z 4/0.

Pri fantih se je najdlje prebil Erik Paulin, ki je s 4/0 klonil šele v četrtfinalu proti vedno neugodnemu Tomažu Pelcarju. V finalni del turnirja se je uspelo uvrstiti tudi Taju Lavriču in sicer med 32 najboljših. Ostali člani NTK Arrigoni se na glavni turnir niso uvrstili.