Lavrič prvi, Paulinova druga in Paulin tretji

20.1.2019

Lavrič prvi, Paulinova druga in Paulin tretji

20.1.2019

Taj Lavrič se je v Novem mestu, v organizaciji Športnega društva SU, veselil prvega mesta na drugem odprtem turnirju za člane in članice do 21 let. Po napetem četrtfinalu in polfinalu je bil Lavrič v finalu s 4:0 (7, 6, 7, 12) boljši od Roka Trtnika (Mengeš). Odličen tretji je bil Erik Paulin, ki je moral v tesnem polfinalu priznati premoč Roku Trtniku. Turnirja se je udeležil tudi Valdi Palčič, ki je v svoji skupini zasedel 4. mesto.

Odličje za drugo mesto je domov prinesla tudi Lea Paulin, ki je z dobro igro v polfinalu premagala Tjašo Novak, nato pa izgubila s Tofantovo (Mengeš) s 4:2(9,1,-9,7,-8,7). Minea Ljuca je bila v svoji skupini 3.

Turnirji U21 potekajo vzporedno s turnirji za mlajše kadete in kadetinje. Tokrat je imel NTK Arrigoni v tej kategoriji tri igralce in dve igralki. Fantje so se odrezali odlično, saj so se vsi trije prebili v finalni del. Mateo Ilič je z borbeno igro prišel do drugega mesta v skupini in tako med 32 najboljših mlajših kadetov v Sloveniji. Za med 16 je moral priznati premoč Zalu Šesku iz Vesne. Podobno rezultatsko je odigral tudi Matija Gorup, po drugem mestu v skupini je tudi on za med 16 izgubil proti Juretu Zlodeju iz Vesne. Tine Ivančič je suvereno osvojil prvo mesto v svoji skupini, za med 16 je premagal Brina Peperka, žal pa je bil 2. nosilec Aleks Ušaj prevelika ovira v tekmi za med najboljših 8.

Layla Turk in Vita Kocjančič sta osvojili 4. mesto vsaka v svoji skupini in se žal nista uvrstili v finalni del.