Konec uspešne sezone in začetek nove

25.8.2019

Konec uspešne sezone in začetek nove

25.8.2019

Poletne počitnice se približujejo koncu in nova namiznoteniška sezona je pred vrati. Kljub temu da med poletjem nismo polnili časopisov s svojimi rezultati pa v klubu vsekakor nismo počivali.

Uspešno leto smo vsi skupaj proslavili na zaključnem pikniku 23. junija v letnem kinu Arrigoni. Najboljši igralci, ki so čez leto tekmovali na regijskih turnirjih, so prejeli pokale in priznanja, ki jih bodo lahko spomnili na odlično sezono. Seveda ni manjkala niti torta in zaslužena darila za naše 3x državne prvakinje pri članicah. Verjamemo, da se bo ekipa v postavi Lea Paulin, Jana Ludvik, Urška Čokelj, Manca Paljk, Minea Ljuca in Alenka Ačimovič tudi v prihajajoči sezoni uvrstila v boj za naslov. Na pikniku smo se imeli odlično, rivalstvo za mizami je zamenjala dobra hrana, polno smeha in prijateljsko druženje. Tukaj bi se radi zahvalili vsem, ki so pomagali pri organizaciji piknika, hkrati pa tudi vsem članom kluba, njihovim staršem, trenerski ekipi in občini Izola, brez katerih uspešna zgodba NTK Arrigoni ne bi bila mogoča.

Med 7. in 16. julijem je v Ostravi na Češkem potekalo Evropsko mladinsko prvenstvo. Slovensko zastavo so zastopali tudi člani NTK Arrigoni Lea Paulin, Taj Lavrič in Mihael Kocjančič. Najboljši mladinec Slovenije, Matija Novel, se prvenstva zaradi poškodbe žal ni mogel udeležiti. Najbližje odličju je bila ekipa mladink (Lea Paulin, Katarina Stražar, Lara Opeka), ki je v boju za medalje morala priznati premoč domači reprezentanci Češke. Na koncu so punce osvojile končno 8. mesto. Mladinci v postavi Rok Trtnik, Aljaž Godec in Taj Lavrič so bili 34., kadetska ekipa (Mihael Kocjančič, Miha Podobnik, Aljaž Goltnik) pa je osvojila 32. mesto.

Med mladinkami posamezno se je po neugodnem žrebu Lea poslovila v 1. krogu proti Marti Vukelič, pri dvojicah se je v paru s Katarino Stražar uvrstila med najboljših 64, v mešanih dvojicah pa sta se s Švicarjem Barishom Moulletom prav tako uvrstila med 64 najboljših. Taju se med mladinci posamezno ni uspelo uvrstiti na glavni turnir, v dvojicah sta se z Aljažem Godcem poslovila že v kvalifikacijah, v mešanih pa sta se z Laro Opeko uvrstila med najboljših 128. Mihael se je med kadeti uvrstil med 64 najboljših v Evropi, v dvojicah z Grkom Alessandrom Feltserjem prav tako med 64., v mešanih z Nušo Kadiš pa med 128 najboljših.

Del vsakoletnih priprav na naslednjo sezono so pri NTK Arrigoni že tradicionalne kondicijske priprave v Kranjski Gori. Med 28. julijem in 5. avgustom so se igralci in igralke kar 3x dnevno potili na napornih treningih. Kdor pravi, da za namizni tenis ne potrebuješ kondicije, je vsekakor vljudno vabljen na naše priprave; tek, kolesarjenje, vaje za moč in eksplozivnost, vse to potrebujemo, če hočemo biti za mizo najboljši. S septembrom v klubu pričenjamo z novimi tečaji za otroke vseh starosti. V kolikor bi želeli več informacij se lahko oglasite v telovadnici Arrigoni Izola ali nas kontaktirate na [email protected] ali telefonsko številko 040 394 536.