Kadeti do bronastega odličja

27.1.2019

Kadeti do bronastega odličja

27.1.2019

Minuli vikend je v Murski Soboti potekalo finale ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje. NTK Arrigoni je zastopala kadetska ekipa v postavi Mihael Kocjančič, Uroš Žavbi, Tomi Pugliese Štuva in Alain Zboržil.

V soboto so se naši fantje v skupini najprej pomerili z NTK Vesna I. Po dveh suverenih zmagah Uroša in Mihaela je svoje dodal Tomi in Arrigoni je slavil 5/1. Sledila je tekma proti NTK Muta, v kateri so naši slavili z 5/2. Mihael je zabeležil trojček zmag, dve pa je dodal Uroš. Alain in Tomi sta svoji tekmi izgubila tesno 3/1. Zadnjo tekmo skupine, med neporaženima ekipama Arrigonija in Mengeša I, je nekoliko presenetljivo dobil slednji. Mihael je premagal Luko Jokića 3/0, Uroš pa Davida Grada 3/0, vendar so naši ostale dvoboje gladko izgubili in Mengeš I je slavil 5/2.

Fantje so se z drugim mestom v predtekmovalni skupini uvrstili v boj za kolajno. V nedeljo so se najprej pomerili z zmagovalci 2. predtekmovalne skupine, Kemo I. Nasprotniki so bili tokrat premočni, edino zmago za naše je priigral Mihael proti Ninu Šeguli, in Kema I je slavila s 5/1. V dvoboju za bronasto odličje so se naši fantje pomerili z ekipo NTK Savinja I. Tekma je bila izredno napeta, odlično se je izkazala celotna ekipa, omeniti pa velja trojček zmag Uroša. Dve zmagi je tokrat dodal Mihael in Arrigoni se je z zmago 5/3 veselil bronastega odličja.