Erik do državnega naslova

05.5.2019

Erik do državnega naslova

05.5.2019

V nedeljo, 5. maja se je v Preboldu odvijalo državno prvenstvu za člane in čanice U21. NTK Arrigoni so zastopali Lea Paulin, Erik Paulin, Matija Novel in Taj Lavrič.

V posameznem delu se je najbolje odrezala Lea, ki je v polfinalu morala priznati premoč Lari Opeka (4/1) in tako osvojila bronasto odličje. Eriku in Matiji je do medalje zmanjkalo zelo malo, oba sta tekmovanje končala med prvih osem. Erik je s 4/1 izgubil s kasnejšim zmagovalcem Tilnom Cvetkom, Matija pa s 4/2 proti Jožku Omerzelu, ki je bil na koncu drugi. Taja, ki je bil sicer drugi nosilec turnirja, je v drugem krogu presenetil Nejc Erjavec in slavil s 3/2.

V dvojicah je Lea zaigrala z Ano Tofant s katero sta se uspešno prebili do finala. V polfinalu sta tesno z 3/2 premagali dvojico Mozetič/Mavri, v finalu pa sta bili Vovk in Stražar tokrat premočni. Lea je tako na turnirju osvojila še drugo odličje, tokrat srebrno.

Taj in Luka Breznik sta v dvojicah, v četrtfinalu, tesno izgubila s Cvetkom in Šmajclom (3/2). Matija in Aljaž Godec sta se suvereno prebila do finala brez enega samega izgubljenega niza. V finalu sta jima nasproti stala Erik in Aljaž Frelih, prva nosilca turnirja. V napetem finalu so na koncu zmagale izkušnje in Erik in Aljaž sta slavila z 3/1 in tako osvojila naslov državnih prvakov.