Dvojno odličje v Cirkovcah

13.10.2019

Dvojno odličje v Cirkovcah

13.10.2019

Ta vikend se je v soboto odvijalo 2. kolo 1. SNTL za ženske, v nedeljo pa je potekal 1. odprti turnir za mladince in mladinke v Cirkovcah. Oba nastopa sta bila za naše zelo uspešna.

Sobota

Naše prvakinje so se v soboto odpravile v Preserje, kjer so odigrale proti domači, lani zadnjeuvrščeni ekipi 1. SNTL, NTK Preserje. Tako kot prvo tekmo, so tudi to v manj kot eni uri zmagale brez izgubljenega niza. Lea Paulin in Jana Ludvik sta zmagali dve tekmi, eno pa Urška Čokelj. Naslednje kolo bo 19.10. v Izoli, kjer bodo igrale proti NTK Kema, katere imajo letos tudi dve ligaški zmagi 5:0. Vljudno vabljeni na ogled tekme!

Nedelja

Lepo soboto je podkrepila še boljša nedelja. V Cirkovcah se je odvijal 1. odprti turnir za mladinke in mladince, katerega se je udeležilo 6 igralcev NTK Arrigoni, osvojili pa so obe prvi mesti.

Pri dekletih sta nastopili Lea Paulin in Manca Paljk. Obe sta se brez večjih težav prebili v finalni del, v katerem sta bili obe prvo kolo prosti. Manca je v prvi tekmi v finalnem delu s 3:1 (7, -8, 3, 5) premagala Hano Rožmanec, za tem je izgubila 3:0 (-3, -7, -5) proti Tari Kobetič in tako končala turnir med 8 najboljših. Lea je prvo tekmo s 3:0 premagala Laro Kompara iz Letrike, naslednji dvoboj pa je imela precej težav proti mlajši Sari Tokić, katerega je dobila komaj v 5. nizu (-7, 6, 5, -12, 3). V polfinalu je gladko odpravila Blažko Harkai s 3:0 (3, 9, 7) in prav tako v finalu ni izgubila koncentracije, gladko premagalo Tjašo Novak s 3:0 (3, 8, 6) in tako osvojila prvo mesto!

Pri mladincih sta se Matija Novel s prvim mesto in Uroš Žavbi z drugim mestom v skupini uvrstila v finalni del. Naša kadeta Alain Zboržil in Tomi Pugliese Štuva, sta končala mladinski turnir v kvalifikacijskem delu. V nadaljevanju je bil Matija kot 1. nosilec turnirja prvo kolo prost. Uroš je prvo tekmo izgubil 3:2 proti igralcu iz Savinje Oskarju Roscu. Naslednja dva kola je Matija gladko s 3:0 premagal Roka Grada in v četrfinalu še Luko Stražisarja iz Rakeka. Več dela je imel v polfinalu proti razpoloženemu Aljažu Godcu, kateri do polfinala ni izgubil niti niza. Po petih nizih - 4 so se končali na razliko - je vendarle Matiji uspelo premagati Godca 3:2 (-10, -9, 5, 10, 10). V finalu je nastopil proti Aljažu Goltniku, kateri je do finala prišel z zmago nad bivšim igralcem NTK Arrigonija Mihaelom Kocjančičem. Kljub premoru zaradi poškodbe je bil Matija v finalu dovolj odločen in premagal nasprotnika 3:0 ter osvojil prvo mesto!

Čestitke obema za prvo mesto in vsem ostalim za dobre rezultate.