Dvojna zmaga v polfinalu

14.4.2019

Dvojna zmaga v polfinalu

14.4.2019

V sredo 10.4. je v Logatcu potekala prva tekma polfinala 1.SNTL za ženske med NTK Logatec in NTK Arrigoni. Kljub temu, da so naše igralke tekmo začele kot favoritinje, pa so vedele, da zmaga ne bo lahka.

V prvi tekmi je Jana Ludvik s 3/0 premagala Kajo Okorn, Nina Zupančič pa v drugi tekmi Urško Čokelj z enakim rezultatom. Lea Paulin je v tretji tekmi z gladko zmago nad Katjo Gutnik Arrigoniju priborila vodstvo z 2/1 v zmagah. Sledile so dve zmagi gostij, Jana je premagala Zupančič, Lea pa Okorn in Arrigoni je vodil že s 4/1. V šesti tekmi je bila Gutnik s 3/0 boljša od Urške, Lea pa je v zadnji tekmi suvereno premagala Zupančič in naše punce so se veselile zmage 5/2.

Ker je v končnici lige za zmago potrebno zmagati dvakrat, sta se ekipi v soboto srečali že drugič, tokrat v domači dvorani Arrigoni Izola. Punce so na domačem terenu ob podpori navijačev zaigrale še odločneje, kot na prvi tekmi. Prve štiri tekme so prepričljivo dobile, Lea je premagala Okorn in Gutnik, Jana Zupančič, Urška pa se je z zmago 3/1 Gutnikovi oddolžila za poraz v prvi tekmi. Edino zmago za gostje je prinesla Zupančič, ki je s 3/1 premagala Urško. V zadnji tekmi je Jana premagala Okorn in Arrigoni je s 5/1 slavil uvrstitev v finale 1. SNTL za ženske. Naj povemo, da je to že 4. zaporedni finale za naše punce, ki letos lovijo tretji zaporedni naslov državnih prvakinj. V finalu se bodo pomerile z NTK Ljubljana, prva tekma bo 22. maja v dvorani NTK Arrigoni.