Dve ligaški tekmi v dveh dneh

17.11.2019

Dve ligaški tekmi v dveh dneh

17.11.2019

To soboto in nedeljo so dekleta odigrale dve prvenstveni tekmi. V soboto redno tekmo proti NTK Letrika iz Vrtojbe, v nedeljo pa zaostalo tekmo šestega kola proti NTK Vesna iz Ljubljane.

Proti NTK Letrika so naše igralke upravičile vlogo favoritinj in tekmo gladko zmagale z rezultatom 5/1. Točko na tekmi je nasprotnicam prepustila le obolela Lea Paulin, ki je morala priznati premoč Tine Mozetič. Prav bolezen Lee je bistveno vplivala na nedeljsko postavo proti NTK Vesni iz Ljubljane. Žal je Lea obležala in tako je NTK Arrigoni tekmo moral odigrati z drugo postavo.

Trener Saš Lasan je v ekipo uvrstil Manco Paljk, ki je tudi otvorila dvoboj. Njena prva nasprotnica je bila Špela Trelec. Po izenačenem dvoboju je morala Manca priznati premoč s 3/2, odločilni set se je končal na razlike. Ekipa NTK Arrigoni je tudi nadaljevala slabo, saj sta tako Jana Ludvik kot Urška Čokelj izgubili prvi tekmi. Preobrat na tekmi je začela Jana, ki je v drugi tekmi premagala Špelo Trelec z rezultatom 3/0. Mlada Manca je morala tudi proti izkušenejši Ivani Zera priznati poraz, tako, da je ekipa NTK Arrigoni tekmo izgubljala že z 1/4. Niz treh zmag; dveh Urške proti Supanič Tjaši in Špeli Trelec ter Jane proti Ivani Zera so izenačile dvoboj na 4/4.

Odločilno tekmo za zmago sta odigrali Manca in Tjaša Supanič. Kljub odlični igri Mance Paljk, ki je izenačeno odigrala proti bolj izkušenejši Supanič, je tekmo izgubila s 3/1 in tako je NTK Vesna, kot prva v tej sezoni, ekipi NTK Arrigoni prizadela poraz. Kljub temu pa punce trenutno v 1. SNTL zasedajo odlično drugo mesto.