Dekleta ostajajo neporažena

26.10.2019

Dekleta ostajajo neporažena

26.10.2019

V soboto se je v dvorani NTK Arrigoni odvila tekma 4.kroga 1.SNTL za ženske med domačinkami in gostjami iz NTD Kajuh Slovan.

V prvi tekmi sta se pomerili Urška Čokelj in mlada Enya Moltara, ki je letos naredila ogromen skok v igri in po tekočem traku premaguje nasprotnice. Po zelo izenačenih štirih nizih je Urška v petem popustila in Kajuh je povedel z 1/0. Sledil je niz zmag Arrigonija, Lea Paulin je premagala Aljo Benčino in Enyo Moltara, Jana Ludvik pa je po izredno napeti tekmi, v zadnjem nizu le uspela streti odpor Lare Opeka. Sledil je dvoboj med Urško in Opeko, katerega je dobila slednja s 3/0, vendar je bila Urška prav v vsakem nizu zelo blizu zmage in z nekaj sreče, bi se lahko tekma odvila drugače. V šesti tekmi je Jana suvereno s 3/0 premagala Benčino, sledil pa je večni derbi med Leo in Opeko. V prvem nizu je sicer Lea suvereno zmagala, vendar je bila v ostalih Opeka tokrat premočna in Kajuh je znižal zaostanek na 3/4. Ponovno je bila odločitev o zmagovalcu v rokah Jane, ki ni pustila nobenega presenečenja in Moltaro premagala s 3/0.

Naša dekleta tako po štirih krogih ostajajo neporažena in zaradi boljše razlike v nizih kraljujejo na vrhu lestvice pred ŽNTK Ljubljana. 2. Novembra jih čaka tekma v gosteh proti novinkam v ligi, NTK Inter Diskont.