Arrigoni suvereno dvakrat na 1.mestu

21.12.2019

Arrigoni suvereno dvakrat na 1.mestu

21.12.2019

Preteklo soboto so se po celotni Sloveniji odvijale kvalifikacije za uvrstitev na državno ekipno prvenstvo za mladinke in mladince, ki bo potekalo med 18. in 19. januarjem v Izoli.

Fantje so v postavi Matija Novel, Uroš Žavbi in Tomi Pugliese Štuva igrali v 4. kvalifikacijski skupini v Vrtojbi. Suvereno so po vrsti premagali vse ekipe; NTK Letrika, NTK Gorica, NTK Logatec in PPK Rakek. Matija je, kot prvi igralec ekipe, turnir zaključil brez poraza, 6 zmag je prispeval Uroš, 3 pa novinec in najmlajši član ekipe Tomi. Kot drugouvrščeni so se na državno prvenstvo uvrstili NTK Logatec, ki so tesno s 5/4 premagali domačine iz NTK Letrika.

Punce so kvalifikacijski turnir v postavi Lea Paulin, Manca Paljk in Minea Ljuca odigrale v Ljubljani. Po dokaj gladkih zmagah nad NTK Vesna in NTK Krka sta sledila dve napeti tekmi z NTK Kajuh Slovan in NTK Letrika. Dvoboj z domačinkami iz Kajuha so bolje začele Izolanke, ki so po tesni zmagi Lee s 3/2 nad Enyo Moltara po prvem krogu vodile z 2/1. Sledila je odlična igra Mance, ki je s 3/1 premagala vedno neugodno Tjašo Novak ter zmaga Lee nad Piko Bavdek. Končni rezultat 5/2 je postavila Lea s svojo tretjo zmago v dvoboju nad Novakovo.

Zadnjo tekmo so punce odigrale proti Letriki, dvoboj je bil dolg in napet, pomembno pa je, da so na koncu slavile članice Arrigonija in tako osvojile 1.mesto. Tri zmage Lee in dve zmagi Mance so bile dovolj za končnih 5/3, omeniti velja zelo tesen poraz (2/3) Minee proti odlični Sari Tokič, ki bi se z nekaj več sreče zlahka obrnil v prid Izolank. Končno 2. mesto je osvojil NTK Kajuh Slovan, 3. mesto NTK Letrika, 4. mesto NTK Krka, nehvaležno 5. mesto pa NTK Vesna.