1. TOP za člane in članice

08.12.2019

1. TOP za člane in članice

08.12.2019

V nedeljo se je na Ravnah na Koroškem odvil 1.TOP turnir za člane in članice. Gre za najmočnejše tekmovanje na državni ravni, kjer ima pravico nastopa le 24 najboljših iz jakostne lestvice.

Pri članih je v najmočnejši skupini zaigral Erik Paulin, ki je s štirimi zmagami in tremi porazi zasedel končno 5. mesto. Vredno je omeniti, da je Erik edini, ki je premagal zmagovalca Mitjo Horvata, in sicer s 3/2 ter prav tako srebrnega Tilna Cvetka s 3/2. V skupini je prišlo do kroga treh igralcev z istim razmerjem zmag in porazov, v katerem je imel Erik najslabše razmerje med dobljenimi in izgubljenimi nizi in tako zasedel 5. mesto. Z nekaj sreče in kakšnih dodatnim dobljenim nizom bi se lahko zavihtel tudi na stopničko za 3. mesto.

Pri članicah sta v prvi jakostni skupini zaigrali Urška Čokelj in Lea Paulin. Žal Lea tokrat ni upravičila vlogo prve nosilke in se z nekoliko slabšo igro prebila na končno 5. mesto. Kakor pri članih je tudi tukaj prišlo do kroga treh igralk, ki so imele po 2 zmagi in 5 porazov. Najboljše razmerje nizov je imela Lea, najslabše pa Urška, ki je zasedla 7. mesto. Pohvaliti velja njeno zmago nad Laro Opeka, kateri se je tako Urška oddolžila za poraz v 4. krogu ligaškega tekmovanja.

Kljub slabše odigranemu turnirju Lea ostaja vodilna na članski lestvici, možnost za boljšo uvrstitev pa bo imela že 26. januarja na 3. odprtem turnirju v Mengšu. Erik je pridobil eno mesto in je trenutno 5., Urška pa ostaja na 8.mestu.