Zlata in bronasta Lea Paulin

06.10.2019

Zlata in bronasta Lea Paulin

06.10.2019

Prejšnji teden je od srede do nedelje na Otočcu potekalo mednarodno odprto prvenstvo Slovenije za kadete in mladince. NTK Arrigoni so zastopali štirje mladi reprezentantje ter domov prinesli tudi dve medalji.

Mednarodni turnir se je začel z ekipnim delom, nato pa je sledil turnir posameznikov in dvojic. V kvalifikacijskem delu ekipnih bojev so v glavni žreb napredovali le zmagovalci skupine, kar je uspelo le mladinkam, ki so v svoji skupini suvereno osvojile prvo mesto.

Prva igralka kluba, Lea Paulin, se je v ekipnem delu odlično izkazala. S soigralkama Katarino Stražar in Laro Opeka so premagale vse nasprotnice. V kvalifikacijskem delu so mladinke s 3:0 gladko opravile s Hrvaticami in Makedonkami. Nekoliko težav so imele le z združeno ekipo Češke in Hongkonga. Dve zmagi je prispevala Katarina Stražar, zaključno in odločilno točko pa je dodala Lea. V polfinalni tekmi so s 3:2 premagale češko-bolgarsko ekipo, vsaka od igralk je prispevala po eno zmago. V velikem finalu so se mladinke ponovno pomerile z ekipo Češke in Hongkonga. Že prva tekma med Leo in Zederovo bila napeta 2:3 (-9, -8, 6, 9, -9). Po vodstvu Zedereve 2:0, je Lea naredila preobrat na 2:2, vendar je v zadnjem setu imela nekaj več sreče Zederova in slavila z 11:9. Tudi četrta tekma med Stražarjevo in Zederovo je bila napeta, vendar se je s 3:2 zaključila Slovenkam v prid. Odločilno točko za zmago in zlato medaljo je dodala Lea, ki je gladko, s 3:0, premagala Vasendovo.

Tretji slovenski in hkrati mešani ekipi, kjer je nastopila Manca Paljk z Blažko Harkai in Hrvatico Loncarević Hanno, se žal ni uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja.

V prvi mladinski ekipi je nastopil tudi Matija Novel, poleg njega sta igrala še Aljaž Godec in Mitja Omerzel. V kvalifikacijskem delu so bili zelo blizu zmage proti Hrvatom. Tekma je bila zelo izenačena, saj so se skoraj vse tekme zaključile v petem nizu.

Tekmovanje na Otočcu se je nadaljevalo s posamičnimi dvoboji in igrami dvojic v vseh štirih kategorijah. V tem delu tekmovanja smo imeli tudi kadetskega predstavnika Tomija Pugliese Štuva, to je bil njegov prvi reprezentančni nastop. V kvalifikacijskem delu se mu ni uspelo prebiti v glavni žreb. V tolažilnem delu je za med 16 izgubil z Madžarom Lei Balazs. V igri dvojic sta v paru z Zupančič Andražem v prvem krogu proti hrvaško-madžarski dvojici izgubila 3:0. Za Tomija je bil ta mednarodni turnir nova izkušnja, ki jo bo poskušal čim bolje izkoristiti v nadaljnjem razvoju svoje športne poti.

Manca je z zmago proti Makedonki Mihajlovska Bojana zabeležila eno zmago v kvalifikacijskem delu in zasedla 3. mesto v skupini. V igri dvojic je odigrala z Nušo Kadiš, kjer sta izgubili 3:1 proti kasneje finalistkam turnirja. Matija je mednarodno tekmovanje zaključil po ekipnem delu, zaradi poškodbe je predal tekme v posameznem kvalifikacijskem delu in v igri dvojic.

Lea se je odlično izkazala tudi v posameznem delu. V kvalifikacijskem delu je bila prva v skupini, v glavnem delu pa je bila prvo kolo prosta in bila tako neposredno uvrščena med najboljših 16. Zaradi velike slovenske udeležbe na turnirju je imela nekaj smole v žrebu in takoj naletela na razpoloženo Katarino Stražar, s katero je izgubila 4:1. V igri dvojic sta skupaj odigrali Lea in Katarina in se uvrstile med najboljše 4. V prvih dveh tekmah sta gladko odpravili Hrvatice in Korejke. Polfinalno tekmo sta pričeli suvereno z vodstvom 2:0, nato pa je sledil preobrat (9, 9, -9, -9). O zmagi je odločal zadnji niz, ki sta ga na koncu z nekoliko več sreče in zbranosti izkoristili nasprotnici in ga dobile 17:15.