Trojne stopničke za Arrigoni

11.2.2019

Trojne stopničke za Arrigoni

11.2.2019

V nedeljo je v Cirkovcah potekal 3. odprti turnir za mladince in mladinke. NTK Arrigoni je zastopalo 6 igralk in igralcev, prav vsem pa je uspel preboj v finalni del tekmovanja.

Valdi Palčič in Mihael Kocjančič sta prišla med 32 najboljših, za med 16 je Valdi izgubil proti Podobniku iz Logatca 0/3, Mihael pa z istim rezultatom proti Zavcu iz Mengeša. Matija Novel je bil vse do polfinala suveren, tam pa ga je s 3/0 premagal klubski soigralec Taj Lavrič. Do finala Taj ni izgubil niti niza, tudi dvoboj proti Trtniku je začel odločno in povedel z 2/0. V 3. nizu pa je nasprotnik zaigral odločneje in do konca tekme ni popustil. Taj je tako osvojil odlično 2. mesto.

Pri puncah je Manca Paljk odigrala dobro in se uvrstila med 8 najboljših mladink. V tekmi za medalje je s 3/0 klonila proti Lari Opeki, ki je v naslednji tekmi polfinala naletela na odlično razpoloženo Leo Paulin. V tesnem dvoboju je ob koncih nizov več zbranosti ohranila Lea in se z zmago 3/2 uvrstila v veliki finale. Tam jo je čakala večna tekmica Katarina Stražar in ponovil se je članski finale izpred tedna dni. Prvi niz je Lea izgubila na razliko, drugega, prav tako na razliko, zmagala. V 3. in 4. nizu pa je bila Stražarjeva premočna in s 3/1 slavila zmago.