Tri državni naslovi za naše igralce

18.3.2019

Tri državni naslovi za naše igralce

18.3.2019

Ta vikend se je v Izoli odvijalo 28. državno prvenstvo za mladince in mladinke v namiznem tenisu. Na turnirju je nastopilo čez 100 igralcev, odlično so se izkazali tudi igralci NTK Arrigoni, saj so domov odnesli tri državne naslove in tri druga mesta.

Državni prvak v mladinski kategoriji je tako postal Matija Novel, ki je v finalu premagal klubskega kolega Taja Lavriča z rezultatom 4/0. Novel je v polfinalu premagal Luko Breznika (Fužinar) 4/1, Taj Lavrič pa Roka Trtnika prav tako z rezultatom 4/1. Med 32 najboljših se je uvrstil Valdi Palčič, za med 16 pa izgubil z Marselom Šegulo iz Ptuja. V mladinski kategoriji sta nastopila še Mihael Kocjančič in Uroš Žavbi.

Izjemna je bila tudi Lea Paulin, ki je domov prinesla tri odličja. Drugo mesto oz. naslov podprvakinje je Lea dosegla v posamični kategoriji. V polfinalu je s 4/0 premagala Laro Opeka, v finalu pa je po dramatičnih prvih treh setih morala priznati premoč prvi nosilki turnirja Katarini Stražar. Manca Paljk se je uvrstila med osem najboljših in v tekmi za medalje izgubila proti Tjaši Novak iz Kajuh Slovana.

V dvojicah je Lea združila moči z reprezentančno kolegico Katarino Stražar (Mengeš) in kot prvi nosilki turnirja nista pustila presenečenja. V celotnem turnirju dvojica ni oddala niti niza in v finalu suvereno premagala drugi nosilki Opeka-Novak iz Kajuh Slovana. Manca je v paru z Laro Kompara iz NTK Letrika dosegla uvrstitev med 16 najboljših.

Drugi državni naslov je Matija osvojil v dvojicah z reprezentančnim kolegom Rokom Trtnikom (Mengeš). Kot glavna favorita turnirja se nista pustila presenetiti in tako v finalu premagala dvojico Rosc-Žigon s 3/1. Valdi se je v paru z Lanom Krvina z eno zmago uvrstil med prvih 16.

Lea in Matija sta združila moči v kategoriji mešanih dvojic. Suvereno sta odigrala tekmo za tekmo in si priborila mesto v finalu, kjer sta se pomerila s Trtnikom in Stražarjevo. Dva seta od štirih sta se končala na razlike in prav ta dva seta sta bila odločilna in v prid dvojici iz Mengša. Tako sta morala Paulinova in Novel priznati premoč s 3/1 in se zadovoljiti z drugim mestom. Taju je do druge medalje zmanjkalo malce sreče, v paru z Laro Opeko sta morala v četrtfinalu priznati premoč dvojici Breznik Kobetič.

Mladinsko državno prvenstvo 2019