Tesen poraz proti vodilnim iz Maribora

24.11.2018

Tesen poraz proti vodilnim iz Maribora

24.11.2018

Včeraj je v dvorani Arrigoni Izola potekal 8.krog 1.SNTL. Fantje so se pomerili s trenutno vodilno ekipo lige NTK Maribor, punce pa so gostile NTK Letrika.

Punce so še enkrat letos dokazale, da so v odlični formi in nasprotnice premagale z 5/0. Dve zmagi je prispevala Lea Paulin, po eno pa so dodale Urška Čokelj, Minea Ljuca in Jana ludvik. Naše igralke so vsega skupaj v celotni tekmi oddale le dva niza. Naslednji vikend jih čaka derbi prvega dela lige proti ŽNTK Ljubljana, ki po 8. krogu prav tako ostaja neporažena.

Fante je tokrat čakal zelo težek nasprotnik, trenutno vodilna ekipa lige ŽNTK Maribor. Za naše je dvoboj otvoril Taj Lavrič, ki pa proti razpoloženemu Danilu Piljaku žal ni imel prave možnosti. Erik Paulin je v drugem dvoboju premagal Matevža Črepnjaka in izenačil na 1/1. Sledile so 3 zmage gostov, Matic Slodej je premagal Matijo Novela in Taja, medtem ko je Erik moral priznati premoč Piljaku. Gostje so povedli z 4/1, vendar se naši fantje niso predali. Najprej je Matija Novel premagal Črepnjaka, Erik pa je suvereno, kar s 3/0 premagal Slodeja. Matija je prot Pilajku začel zelo odločno in prvi set dobil z 11/4, vendar mu je na koncu zmanjkalo moči in gostje so slavili z 5/3. Naslednji teden fante čaka pomemben obračun z NTK Inter Diskont iz Fužinarja.