Tesen poraz deklet v gosteh

03.12.2018

Tesen poraz deklet v gosteh

03.12.2018

V soboto je potekal 9.krog tekmovanja v 1.SNTL za ženske in moške. Punce Arrigonija so tokrat gostovale pri ŽNTK Ljubljana, medtem ko so se fantje v gosteh pomerili z NTK Interdiskont I.

Fantje so dvoboj začeli z zmago, Matija Novel je premagal Darka Jamška s 3/1. Sledile so 3 zaporedne zmage domačinov, ki so povedli s 3/1. Erik Paulin je z zmago nad Jamškom znižal zaostanek na 2/3. Taj Lavrič proti Janezu Petrovčiču ni imel pravih možnosti za zmago, Erik pa je v zadnji tekmi moral priznati premoč še Mitji Horvatu, ki je tokrat zmagal vse tri svoje tekme. Končni rezultat 5/2 za goste je pomenil, da naši fantje po prvem delu ligaškega tekmovanja zasedajo 6. mesto.

Punce so se tokrat pomerile s še neporaženo ekipo ŽNTK Ljubljana. Jana Ludvik je začela odločno in s 3/0 premagala Niko Veronik. Tamara Pavčnik je z zmago nad Urško Čokelj izenačila na 1/1. Lea Paulin je v tesni tekmi izgubila proti Zali Veronik, Jana pa je tesno z 2/3 izgubila proti tokrat zelo razpoloženi Pavčnikovi. Lea je povrnila upanje z zmago 3/1 nad Niko Veronik, vendar je ponovno sledila zmaga domačink. Ljubljana je tako vodila že 4/2. Sledile so dve zmagi naših deklet, Lea je s 3/2 premagala Pavčnikovo, Jana pa s 3/0 Zalo Veronik. O zmagovalcu je odločala zadnja, deveta tekma med Urško in Niko Veronik. Žal je tokrat Nika odigrala odločneje in z zmago 3/0 postavila končni rezultat 5/4 za ŽNTK Ljubljana. Naše punce po prvem delu zasedajo odlično 2. mesto na lestvici 1. SNTL. Posnetek tekme si lahko ogledate tukaj.