Prvi poraz na domačih tleh

11.11.2018

Prvi poraz na domačih tleh

11.11.2018

V Izoli sta bili v nedeljo na sporedu obe zaostali tekmi šestega kroga v ligi Vzajemna 1. SNTL. Aktualne državne prvakinje NTK Arrigonija so s 5:1 premagale lanskoletno finalistko končnice državnega prvenstva, Vesno, bolj napet pa je bil moški obračun med Arrigonijem in Cornilleau Mengšem II. Na koncu so se dveh točk za zmago s 5:4 veselili gostje.

Z današnjo zmago so Izolanke spet prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici, saj imajo boljšo razliko v nizih. Založanke so dvoboj z državnimi prvakinjami sicer začele z zmago Ivane Zere proti Urški Čokelj, vendar nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno, čeprav so bile dvakrat blizu uspeha. Tako je Ivana Zera proti Lei Paulin klonila v petem nizu, v petem nizu pa je do zmage v dvoboju s Tjašo Supanič prišla tudi Urška Čokelj. V domači ekipi sta sicer po dvakrat zmagali Lea Paulin in Jana Ludvik.

Napeto je bilo med dvobojem članov in sicer domačim NTK Arrigonijem in Cornilleau Mengšem II. Začetek za NTK Arrigoni je bil slab saj so gosti povedli z 0/3 in po petih dvobojih so že vodili s 4:1, dvakrat je bil uspešen Rok Trtnik, po enkrat pa Aljaž Frelih in Nejc Erjavec. Vendar se Izolani, ki so bili pred tem dvobojem mestu pred gosti iz Mengša, niso predali, saj so z dvema zmagama Matije Novela in eni Erika Paulina, izid izenačili. Da do popolnega preobrata le ni prišlo, je z zmago proti Taju Lavriču poskrbel Nejc Erjavec, ki je slavil s 3:1, v četrtem nizu z 12:10. Člani tako zasedajo 5 mesto na lestvici.

Povzeto po ntzs.si