Ponovna zmaga deklet

03.2.2019

Ponovna zmaga deklet

03.2.2019

To soboto je dvorana NTK Arrigoni gostila 12. krog 1. SNTL za moške in ženske. Obe naši ekipi sta se pomerili z NTK Kema iz Puconcev. Gostje so s seboj pripeljali kar dva kombija navijačev, vzdušje v polni dvorani je bilo odlično.

Punce so upravičile vlogo favoritinj in dvoboj začele zelo odločno. Jana Ludvik je s 3/0 premagala Ano Kovačec, Lea Paulin pa z istim rezultatom Nušo Vugrinčič. Edino zmago tekmicam je v tretji tekmi dvoboja prepustila Urška Čokelj, ki je izgubila s Stašo Matis. Sledil je niz treh zaporednih zmag naših deklet in Arrigoni je slavil s 5/1. Naslednji teden dekleta čaka pomembno gostovanje pri NTK Logatec, ki trenutno zaseda 3. mesto na lestvici, takoj za NTK Arrigoni.

Fantje so imeli proti favorizirani Kemi težko nalogo. Ekipa, ki trenutno zaseda 4. mesto na lestvici (zadnje, ki še vodi v končnico) je bila žal premočan nasprotnik. V začetku je sicer kazalo, da bo dvoboj nekoliko bolj izenačen; po porazu Taja Lavriča proti Luki Norčiču je Erik Paulin premagal Damjana Zelka in rezultat izenačil na 1/1. Sledila je zmaga izredno razpoloženega Tomaža Pelcarja nad Matijo Novelom. Spomnimo se, da je Pelcar že v prvi tekmi proti našim fantom dobil vse tri svoje dvoboje. Norčič je premagal Erika, Pelcar pa Taja. Nekaj upanja je domačinom vrnil Matija, ki je s 3/1 premagal Zelka, vendar je bil Pelcar tokrat nepremagljiv, v zadnji tekmi je premagal Erika in tako postavil končni rezultat 5/2 za NTK Kema. Naslednji teden fante časa gostovanje pri NTK Sobota.