Non c'è due senza tre

30.5.2019

Non c'è due senza tre

30.5.2019

Minulo soboto so dekleta Arrigonija osvojila svoj 3. zaporedni naslov državnih prvakinj. Ekipa v postavi Lea Paulin, Jana Ludvik in Urška Čokelj je na 2. finalni tekmi dokazala, da se najboljši namizni tenis igra prav v Izoli.

V sredo 22. maja so v domači dvorani Arrigoni gostili ŽNTK Ljubljano, ki je bila po rednem delu prvenstva vodilna na lestvici. Naše igralke so začele nekoliko slabše, po dveh tesnih dvobojih (Nika Veronik je premagala Urško 3/2, Zala Veronik pa Leo 3/2) je Ljubljana vodila že 2/0. V tretji tekmi je Tamara Pavčnik začela odločno in proti Jani povedla z 2/0. V tretjem nizu pa je Jana vzela stvari v svoje roke in slavila z 11/2. Ob bučni podpori navijačev je tesno zmagala še 4. niz, v 5. pa je nasprotnici oddala vsega 3 točke. Arrigoni je tako znižal zaostanek na 1/2 sledil pa je zmagoslavni pohod naših deklet. V naslednjih štirih tekmah niso oddale niti niza; Lea je premagala Niko in Tamaro, Urška Tamaro, Jana pa Zalo. Zmaga 5/2 je pomenila, da bi na naslednji tekmi v gosteh, naše punce že lahko ubranile lanski naslov.

Na drugo finalno tekmo v Ljubljano so punce pospremili številni navijači, ne upamo si trditi, da nas je bilo več kot domačinov, vsekakor pa smo bili glasnejši. Tokrat so naše punce začele odločneje, Lea je s 3/1 premagala Niko in prinesla Arrigoniju začetno vodstvo. Tamara se je Urški tokrat oddolžila za poraz na prvi tekmi in Ljubljana je izenačila na 1/1. Sledil je trojček zmag, Jana je premagala dvojčici Veronik, Lea pa Tamaro. Urška tokrat proti Zali ni našla pravega odgovora in izgubila z 0/3. O naslovu je tako odločala tekma med Jano in Tamaro. V zelo napetem dvoboju je na koncu slavila naša najbolj izkušena igralka, ki je mlajši tekmici prepustila zgolj drugi niz. Ob naslovu je bilo veselje gostujoče ekipe in navijačev nepopisno, kot češnjo na torti pa je Lea Paulin osvojila tudi naslov najboljše igralke lige.