Mladinci drugi, mladinke tretje

15.1.2019

Mladinci drugi, mladinke tretje

15.1.2019

Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke so se v organizaciji NTK Fužinar Inter Diskonta na Ravnah na Koroškem odlično odrezali tudi mladinci in mladinke NTK Arrigoni. Tudi letos so se borili za najvišja mesta v državi.

Finale ekipnega državnega prvenstva, ki traja kar dva dni, so naši mladinci in mladinke začeli odlično. V soboto so v svojih skupinah premagali vse tekmece. Mladinci s 5/1 NTS Mengeš, 5/0 NTK Savinja in 5/1 NTK ŠU iz Novega mesta. Mladinke so premagale 5/1 NTK Krko, 5/0 NTS Mengeš II in 5/1 NTK Kemo iz Puconcev. S temi zmagami sta si ekipi že zagotovili boj za odličja. V nedeljo so mladinci in mladinke igrali v finalni skupini. Mladinci so prvo tekmo igrali proti NTS Mengeš in tekmo s 5/1 tudi dobili. Tako so si zagotovili vstopnico za veliki finale in osvojitev državnega naslova, kjer jim je nasproti stal domači NTK Fužinar. Z izvrstnimi posamezniki, ki so na mladinski lestvici uvrščeni med prvimi 10, so bili tudi favoriti. Dve zmagi Matije Novela so bile žal premalo za ponovno osvojitev ekipnega državnega naslova, ki so se ga tokrat razveselili domačini iz Raven.

Za mladince so za NTK Arrigoni igrali Matija Novel z 10 zmagami (brez poraza), Taj Lavrič z 8 zmagami in Mihael Kocjančič s 4 zmagami.

Mladinke so v nedeljo prav tako krenile v boj za naslov vendar se jim je že v prvi tekmi proti NTD Kajuh Slovanu zalomilo. To tekmo so kljub trem zmagam Lee Paulin izgubile z rezultatom 5/3. Drugo tekmo so igrale proti favoriziranim NTD Mengeš. Dvoboj, ki je trajal od 13 ure pa do 17:30 je bil zelo napet. Od 8 tekem so se kar tri končale v petem nizu. Na koncu so zmago slavile NTD Mengeš s 5/3 in tako osvojile naslov državnih prvakinj. Lea Paulin je kot najboljša posameznica turnirja zmagala 12 krat, Manca Paljk 5 krat in Minea Ljuca 3 krat.