Lea srebrna na članskem

04.2.2019

Lea srebrna na članskem

04.2.2019

V Cirkovcah je potekal 3. odprti turnir za člane in članice. NTK Arrigoni so zastopali Lea Paulin, Urška Čokelj, Erik Paulin, Taj Lavrič in Matija Novel. V skupinskem delu so vsi odigrali dobro in se tako prebili v finalni del.

Urška se je za preboj v četrtfinale pomerila z Nušo Vugrinčič iz NTK Kema. Dvoboj je odigrala odločno in se z zmago 4/0 prebila med 8 najboljših. Za mesto v polfinalu sta se borili z Aleksandro Vovk, vendar je bila slednja tokrat boljša in slavila s 4/0. Lea je v finalnem delu najprej s 4/0 premagala Taro Kobetič, nato pa je sledila maratonska tekma proti Lari Opeki. Več zbranosti je v ključnih trenutkih pokazala Lea in v sedmem nizu zmagala kar 11/5. V polfinalu se je pomerila z člansko reprezentantko in 2. nosilko turnirja Ano Tofant. Po zaostanku 3/1 v nizih je Lea zaigrala odločneje in si v sedmem nizu z zmago 11/5 priigrala mesto v velikem finalu. Tam ji je nasproti stala večna tekmica Katarina Stražar, ki je za finale prihranila več moči in zmagala 4/0. Lea je s srebrno medaljo še naprej 2. na državni članski lestvici.

Pri fantih se je Matija po 2. mestu v skupini za preboj med 16 najboljših pomeril s Timom Pavlijem. Suverena zmaga 4/1 je pomenila, da se bo v naslednjem krogu srečal z vedno neugodnim Andražem Novakom iz Kajuh Slovana. V izredno napetem dvoboju je Novak hitro povedel s 3/0 v nizih. Matija se ni predal in izenačil na 3/3, vendar je zadnji niz pripadel nasprotniku. Uvrstitev med 16 najboljših je uspela tudi Taju, ki je v finalnem delu premagal Roka Trtnika 4/3, potem pa klonil proti 2. nosilcu Tilnu Cvetku. Najboljše se je odrezal Erik, ki je bil po 1. mestu v skupini 1. kolo prost, v naslednjem pa je premagal Matevža Črepnjaka 4/3. Za uvrstitev v polfinale je Eriku zmanjkalo nekaj sreče, proti Tilnu Cvetku je izgubil šele po sedmih izenačenih nizih 3/4.