Lea dvakrat bronasta

03.3.2019

Lea dvakrat bronasta

03.3.2019

Pretekli vikend je na Rakeku potekalo že 28. državno prvenstvo republike Slovenije za člane in članice.

Pri dekletih sta NTK Arrigoni zastopali Urška Čokelj in Lea Paulin. Urška je v skupini premagala vse nasprotnice in se tako uvrstila v finalni del, Lea pa je bila kot nosilka že uvrščena med 16 najboljših. V četrtfinalu je Urška odigrala odlično in z rezultatom 4/0 premagala Laro Opeko iz Kajuh Slovana. Lea je za uvrstitev med 8 najboljših s 4/1 premagala Tjašo Supanič iz NTK Vesna Zalog. V borbi za mesta, ki prinašajo medalje je Urška morala priznati premoč Katarini Stražar iz Mengša, ki je slavila s 4/0. Leo je prav tako čakala težka tekma z vedno neugodno Nino Zupančič. Tokrat je bila Lea prepričljivo boljša in z zmago 4/0 se je uvrstila med 4 najboljše članice v državi. V polfinalu ji je nasproti stala Aleksandra Vovk, v zelo izenačenih prvih nizih je imela Vovkova nekaj več sreče in tako povedla s 3/0. Nekaj upanja za zmago je Lea povrnila z zmago 11/6 v četrtem nizu, vendar je bila v petem Vovkova nepremagljiva in tako slavila s 4/1. Lea je tako pri rosnih 16. letih osvojila bronasto medaljo.

Pri članih je skupno nastopilo 73 igralcev, kar je pomenilo, da bo konkurenca zelo močna. NTK Arrigoni so zastopali Erik Paulin, Taj Lavrič in Matija Novel. Vsi trije so v skupini zasedli drugo mesto, kar je pomenilo uvrstitev v finalni del tekmovanja. Taj je bil prvo kolo prost, za mesto med najboljših 16 pa se je pomeril z Urošem Slatinškom. Kljub odlični igri je nasprotnik na koncu slavil s 4/2. Matija se je za med 32 najboljših pomeril z izkušenim Bojanom Pavičem iz NTK Muta, ki je slavil s 4/0. Erik je v prvem kolu premagal Darijana Vizjaka iz Rakeka s 4/1, vendar je bil Mitja Horvat iz Fužinarja v naslednjem krogu previsoka ovira.

Pri dvojicah je Lea zaigrala v paru z Ano Tofant iz Mengša. Kot prve nosilke, so bile prvo kolo proste, v boju za medalje pa sta se pomerili s Tjašo Supanič in Špelo Trelec iz NTK Vesna. Po dolgih štirih nizih sta Lea in Ana v petem le uspeli zaigrati odločneje in na koncu slavili s 3/2. V polfinalu sta jima nasproti stali Lara Opeka in Tjaša Novak iz Kajuh Slovana. Tudi ta tekma se je zavlekla v peti niz, vendar sta bili tokrat nasprotnici boljši in v zadnjem nizu slavili z 11/6. Lea je tako osvojila še drugo bronasto medaljo na tekmovanju.

Taj je pri dvojicah združil moči z Luko Breznikom iz Fužinarja. Po prostem prvem kolu sta se pomerili s pravim veteranskim parom Darijan Vizjak in Edvard Vecko. Tokrat je očitno zmagala mladost nad izkušnjami, saj sta Taj in Luka slavila z 3/1. Žal sta morala v boju za med 8 najboljših priznati premoč navezi Norčič/Zelko iz NTK Kema. Erik in Matevž Črepnjak sta svoj nastop prav tako končala med najboljših 16, v četrtfinalu je bila od njiju boljša družinska naveza Miha in Darko Jamšek iz Fužinarja. Matija in Rok Trtnik sta najprej premagala dvojico Cerar/Mekicar, nato Zupančič/Krč, v tretji tekmi pa sta bila od njiju boljša kasnejša državna prvaka Hribar/Jorgič.

V mešanih dvojicah je Urška zaigrala s Črtom Grm Urbančičem, Taj pa s Špelo Trelec. Oba para sta v prvem krogu gladko premagala nasprotnike in se nato v boju za med 8 najboljših pomerila med seboj. Urška in Črt sta bila z rezultatom 3/0 boljša, v boju za medalje sta se nato pomerila s Katarino Stražar in Rokom Trtnikom in izgubila z 1/3. Erik in Lea sta se dokaj gladko prebila med najboljših 8 in potihem smo že upali na medaljo. Po zelo izenačenih petih nizih sta žal morala priznati premoč Ani Tofant in Gregorju Komacu.