Kadeti pometli s konkurenco

17.12.2018

Kadeti pometli s konkurenco

17.12.2018

V soboto so v Izoli fantje odigrali 10. krog 1. SNTL proti prvouvrščenim NTK Krka, v nedeljo pa so se v Vrtojbi odvijale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo v kadetski konkurenci.

10. krog 1. SNTL

Moška članska ekipa se je v soboto pomerila z NTK Krka, medtem ko so bila dekleta v 10. krogu prosta. Edino zmago za domače je prispeval Erik Paulin, ki je s 3/0 premagal Tilna Novaka. Blizu zmage je bil tudi Matija Novel proti Lorenciu Lupulescu, vendar je bil nasprotnik v zaključku nizov bolj zbran in na koncu slavil s 3/1. Taj Lavrič je v zadnji tekmi Tilnu Cvetku uspel odvzeti tretji niz, vendar to ni bilo dovolj za presenečenje. Krka je z dvema zmagala Cvetka in Lupulesca in eno Novaka slavila s 5/1. Tekme 1.SNTL za moške in ženske se bodo nadaljevale 19. januarja naslednje leto.

Kvalifikacije za ekipno državno kadetsko

V nedeljo so se v Vrtojbi odvijale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo v kadetski konkurenci. Pri puncah so ekipo sestavljale Layla Turk, Neža Ivančič in Vita Kocjančič. Pomerile so se z ekipama NTK Letrika in NTK Krka. Popolnoma prenovljena ekipa sestavljena iz zelo mladih igralk proti nasprotnikom ni imela prave možnosti. Oba dvoboja so izgubile z 5/0, najbližje zmagi je bila Layla, ki je proti Gorkič Maji iz Letrike tesno izgubila s 3/2. Naše punce so tako zasedle 3. mesto in se žal niso uvrstile na državno prvenstvo. Če bodo še naprej resno trenirale jim naslednje leto tudi kakšna zmaga ne uide.

Fantje so se turnirja udeležili v postavi Mihael Kocjančič, Uroš Žavbi, Tomi Pugliese Štuva in Alain Zboržil. Proti ekipama NTK Škofja Loka in ŠD SU so zaigrali odločno in oba dvoboja dobili s 5/1. V tretji tekmi so se pomerili z ekipo NTK Gorica, katera proti našim razpoloženim fantom ni imela nobene možnosti. Brez izgubljenega niza so slavili s 5/0. Pohvaliti velja dobro igro Tomija in Alaina, ki pridno nabirata tekmovalne izkušnje. V zadnjem krogu so se fantje pomerili z neporaženo ekipo NTK Letrika. Za nasprotnike je zaigral komaj 8 letni Francesco Trevisan, ki je odigral odlično in premagal tako Tomija, kot Mihaela, vendar je Uroš tokrat stvari vzel v svoje roke in dobil vse tri dvoboje. Svoje je dodal še Mihael z dvema zmagama in naši fantje so slavili s 5/3. Konec januarja se bo v Murski Soboti odvijalo državno ekipno prvenstvo, kjer bodo fantje skušali izboljšati lanski rezultat.