Dekleta iz drugega mesta v končnico, člani na koncu peti

31.3.2019

Dekleta iz drugega mesta v končnico, člani na koncu peti

31.3.2019

Končal se je redni del prve slovenske namiznoteniške lige. Dekleta so v zadnjem krogu premagale oslabljeno, prvouvrščeno ekipo na lestvici ŽNTK Ljubljana in tako potrdile drugo mesto v rednem delu prvenstva. Člani so se z zmago nad drugo uvrščenimi v ligi so si priborili končno peto mesto.

Zmaga deklet je bila pričakovano lahka, saj je ŽNTK Ljubljana zaradi bolezni prve ekipe v Izolo pripeljala svojo drugo ekipo. Dekleta so slavile z rezultatom 5/0. Dvakrat sta zmagali Lea Paulin in Urška Čokelj, enrkat Jana Ludvik. Z drugim mestom so si zagotovile igranje v končnici prve SNTL in sicer s tretjo ekipo rednega dela, NTK Logatec. Prvo tekmo bodo odigrale v gosteh v sredo, 10. aprila, drugo pa na domači tleh 13. aprila. Ob morebitnem rezultatu 1:1 se bo odločilna tekma za mesto v finalu odigrala v telovadnici Arrigoni v sredo 17. aprila.

Članom je v zadnjem krogu uspel veliki met. Z zmago nad drugo uvrščenimi v ligi so si priborili končno peto mesto, kar je najboljši rezultat za člane NTK Arrigoni v prvi moški slovenski ligi. Seveda je bila tekma prava srhljivka, saj so mladi igralci Arrigonija premagali favorizirane goste iz Fužinarja z rezultatom 5/4. Kar pet tekem se je končalo v petem nizu, od tega tri tekme celo na razlike. Z zbranostjo v sklepnih trenutkih je Taj Lavrič prvič v sezoni priboril dve pomembni zmagi za ekipo Arrigonija. V zadnjih nizih je zbral dovolj moči in koncentracije, da je premagal izkušenejše igralce Darkota Jamška in Janeza Petrovčiča. Prav tako je dve zmagi proti istim igralcem priboril prvi lopar Arrigonija, Erik Paulin. Točko za zmago je prispeval tudi Matija Novel, ki je s 3/2 premagal Janeza Petrovčiča. Pretrd oreh za naše igralce je bil le Mitja Horvat, ki je za goste zmagal kar trikrat. Lepa zmaga v zadnjem kolu, ki nam daje upanje, da bodo igralci Arrigonija naslednje leto konkurenčna ekipa za najvišja mesta v prvi slovenski namiznoteniški ligi.