Arrigoni ekspres ponovno v akciji 🚂

23.10.2019

Arrigoni ekspres ponovno v akciji 🚂

23.10.2019

Minuli vikend so članice v domači dvorani odigrale 3. kolo 1. SNTL, kadeti pa so se v nedeljo odpravili v Rakek na 2. odprti turnir.

Tretja zaporedna zmaga

Tokrat so naše članice gostile igralke iz NTK Kema. Obe ekipi sta bile po prvih dveh krogih neporažene, vendar so naše punce tudi tokrat v eni uri gladko s 5:0 premagale nasprotnice iz Puconcev. Vsega skupaj so izgubile le en niz, katerega si je za nasprotnice priborila Staša Matis. Z malo drugačno postavitvijo sta tokrat do dveh zmag prišli Lea Paulin in Urška Čokelj, do ene pa Jana Ludvik. Dve ekipi na vrhu ostajata neporaženi, ŽNTK Ljubljana in NTK Arrigoni. Naslednje kolo bo 26. 10. ponovno v Izoli ob 17.00, kjer bodo punce igrale proti neugodnim igralkam s kluba NTD Kajuh Slovan.

2. OT Kadetski turnir

Naslednji dan je na Rakeku potekal 2. odprti turnir za kadete in kadetinje. Ponovno smo se ga udeležili v množičnem številu, vendarle z malce slabšimi rezultati, kot na prvem.

Najboljše se je pri kadetih izkazal Tomi Pugliese Štuva. V kvalifikacijskem delu mu je nekaj preglavic delal Zal Šesek (Ves), premagal ga je s 3:2 in osvojil 1. mesto v skupini. V finalnem delu turnirja je bil prvo kolo prost, zatem je s 3:1 premagal Tjaša Petrovčiča. Tokrat pa je boj za med 8 izgubil in se uvrstil med 16 najboljših.

Ostalim našim kadetom se ni uspelo prebiti v glavni žreb. Najbližje preboju je bil Tine Ivančič, saj je bil z eno zmago in porazom 3:2 (-5, -4, 10, 13, 9) zelo blizu drugemu mestu. Preostali kadeti Matija Gorup, Alain Zboržil in Mateo Ilić so zasedli 3. mesto v skupini.

Enako kot pred tremi tedni se je pri kadetinjah najboljše izkazala naša mlajša kadetinja Vita Kocjančič. V skupini je imela zmagovalko turnirja Enyo Moltara (K-S). Po zelo dobri prvi tekmi, kjer ji je za las ušla zmaga proti bolj izkušeni Tjaši Zorc iz Hrastnika s 3:2 (-10, 11 ,9, -9, -9), je z eno skupno zmago zasedla 3. mesto v skupini. Pri kadetinjah je nastopila še Layla Turk.